Saturday, November 24, 2012

Ytfisket har kommit igång i Simrishamn

PETRI OCH FISKEKOMPISARNA NIKKI OCH MICHAEL FICK DRILLA LAX
Idag hade jag Petri från Tibro och Nikki från Köpenhamn och hans fiskepolare Michael med i båten. Petri har trollat mycket lax tidigare speciellt på Vättern men de andra killarna hade aldrig fångat lax tidigare. Dock så är de mycket inbitna havsfiskare samt allmänt fisketokiga... Killarna har skaffat egen båt som de kommer härja med efter lax längs svenska sydkusten när den snart är i topptrim. Dock ville de först ha lite baskunskaper om trollingfiske. Idag finväder med svag västlig vind och tillfälligt fick vi se solen men som hastigt drog sig undan igen så sammanfattningsvis var det mest mulet.

KLOCKRENT EKO PÅ 30 METERS DJUP VISADE SIG PÅ GARMIN 7012:AN OCH GAV EFTERFÖLJANDE RULLKNARR
Killarna hade kommit överens om att Petri skulle ta första laxen så när väl nedersta djupriggsspöts rulle gav signal så greppade han spöt och drillade fint in laxen till håven. Extra kul när ett så tydligt eko på ekolodet ger lax på kroken. Laxen var dock stakare än dessa slutliga vikt gav till känna. Lax i båten är lax i båten dock!

Petri med första laxen för dagen iklädd våra nya fina Fladen-fiskekostymer som kommit från Garmin
DUBBELHUGG I YTAN
Tidigare under höstsäsongen har det mest varit fråga om djupriggsfiske men denna dag var det lite av ketchupeffekt på ytfisket då flera team hade fisk fångad i ytan. (Tilläggas kan att förra året var det bra fiske i ytan under hela november). Vi fick ett dubbelhugg i ytan båda på medelstora skeddrag i dova färger. Nikki och Michael som fångat mycket fisk men som sagt aldrig lax greppade varsitt spö och drillade båda in sina laxar på bästa sätt. Stort jubel såklart även om de båda laxarna var i mindre storlek. Två nya laxtrollare har vi nu som fått upp smaken även för detta fiske. Välkomna till trollingfisket!

FÖRSTA LAXEN NÅGONSIN FÅNGAD AV MICHAEL. DET LÄR BLI BETYDLIGT FLER
Inställt imorgon igen med mina danska gäster som nu för andra gången råkat pricka in en blåsdag med mycket vind från sydost som kommer riva upp mycket sjö utanför Simrishamn. Vi tar nya tag inom kort. Det ska ju vara trevligt att vara ute på havet är min grundinställning.

Bokningsläget vecka 48 och framåt:
27 och 28 nov ser riktigt fina ut med svaga utlovade vindar. Till nästa helg den 1-2 dec ser det ut att bli lite kallare vilket innebär svaga vindar som också långtidsprognosen skvallrar om. Båten har alla egenskaper för att det ska bli bekvämt och njutfullt även om det är lite kallare. Dieselvärmare, gångvärme från motorerna och stor rymlig hytt borgar för det. Operakällarinspirerad varm mat serveras efter överenskommelse och värmer gott. Bara att komma till Simrishamn och fånga jullaxen alltså. Varmt välkommen med en "silverfångstförfrågan"!!!
  • 27, 28, 29, 30 november
  • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 december
Bara att slå en signal eller maila om du är fiskesugen. Rabatt vid bokning av två eller fler dagar i rad.

Hoppas vi ses i båten... Den är stor, varm och fullriggad!

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201 begin_of_the_skype_highlightingGRATIS nd_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlightinGRAend_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_high end_of_the_
per@wildwater.se