Saturday, November 10, 2012

Premiären gav Ole 9,5 kg lax

OLE FÅNGDE FIN 9,5 KG LAX
Ole sa till mig att han behövde en lax i födelsedagspresent till sin svärmor som han skulle besöka senare på fredagskvällen så pressen infann sig direkt... samt att det var premiärrundan för denna säsong. Fint fiskeväder med svag vind från syd hela dagen gav en fantastik novemberdag på havet istället för kontoret...

Ole med 9,5 kg svärmorslax
VILKEN FIGHT AV URSTARK LAX!
Efter att ha lagt i betena, tre på varje rigg och två dipsyspön, och fiskat ca 1 timma så brakar det loss på nedersta riggspöt på babord sida 73 fot ner. Där satt en klassiker i form av en stor guldflasher med en koppar/grön Grizzly bakom. Linan rasar av rullen i hög fart till skönt knarrljud. Rutinerde Ole fightar fisken lugnt och metodiskt. Vi fick svänga mot fisken som stretade emot ordentligt och var uppe och hoppade några gånger på lång lina. I hamnen vägs laxen urblodad till 9,5 kg. En stund senare och lite längre öster ut får vi en lax i 5 kgs klassen som gick bet på ett gulblått bete med guldbaksida fiskat 15 fot ovanför stora guldflashern. Den laxen krokar vi av i vattenytan så den fick simma vidare. Lite senare får vi ett bra hugg nederst på andra riggen där en stor vit flasher sitter med en Grizzly bakom (en favoritkombination i dessa vatten). Tyvärr går den loss strax senare. Bra tryck i den sa Ole. Inte ett pet på dispsy denna dag.

Sammanfattningsvis en hyfsad premiärtur med 2 fångade laxar och en tappad. Stora temperaturskillnader i vattnet i området.

PASSA PÅ ATT BOKA LAXFISKE!
Det är mycket lax i södra Östersjön så det ser ut att bli en mycket spännande säsong. Det är fortfarande mellan 6-8 grader i vattnet och laxarna är urstarka. Förutsättningarna ser bra ut så långt prognoserna sträcker sig. Varm och skön fullutrustad båt att fiska ifrån. Laxfiske är spännande och adrenalinhöjande så ta chansen nu.

Bokningsbara dagar i närtid är:
  • 12, 13 och 14 november (ser mycket lovande ut med vindprognosen för dessa dagar så passa på att boka...)

Bokningsbara dagar på lite längre sikt är
  • 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30 november
  • Mycket ledigt i december
Bara att slå en signal eller maila om du är fiskesugen. Rabatt vid bokning av två eller fler dagar i rad.

Flyttade dagens guidning med 4 danska killar till annat datum då det blåser friskt från syd. Nya tag imorgon igen med ett gäng från Göteborg.

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se