Tuesday, November 20, 2012

Långväga gäster fångade bra med lax idag

CHARLIE FRÅN FRÖSÖN/ÖSTERSUND OCH ERIK FRÅN ÖLAND FICK BRA MED LAX IDAG I SIMRISHAMN
Charlie har bokat tre dagars laxtrolling med mig och idag hängde Erik, VD på ISOSTAR (bl a goda powerbars och energiprodukter) från Öland på som precis börjat fokusera mer på laxtrolling igen och som ville få mer kunskaper inom ämnet. Vi möttes av sydlig vind på ca 7 m/s som gjorde dagen lite skvallpig men helt ok. Gråväder men inte kallt.

FÖRSTA LAXEN I BÅTEN EFTER 5 MIN
Det tog inte mer än 5 min fiske så låg första laxen i båten som drillades in av en överlycklig Erik. Tog en ISMO Mag i svart/silver överst på riggen. Betet längst ner på riggen löste samtidigt ut men den laxen missade vi men vilken kanonstart!!!

Erik med dagens första som efter 5 min
TRIPPELHUGG+
Vi trollar oss vidare österut för att kolla läget och vi får en liten lax per omgående efter att vi satt grejerna men därefter kommer en ganska lång period av sökande och transport utan att något nämnvärt händer och det fanns inga direkt intressanta ekon på lodet heller. En god Operakällarinspirerad varm lunch satt fint. Men så helt plötsligt dyker det upp två klockrena ekon på 20 meters djup och sekunderna senare löser det ena efter det andra spöt på styrbord rigg ut med fast lax på kroken. Trippelhugget var ett faktum! Laxarna bet bl a över löja bakom favoritsilverflasher, ISMO QVACK i färgen MOSSA (Mörk guldgrön) och egentejpad stor kopparsked. Jublet var högt och stämningen på topp. Vi får en fjärde lax medans vi håller på och mixtrar med allt kaos i båten. Dock inget på Dipsy idag.

TRIPPELHUGG
En till för Charlie
Vi sammanfattar dagen med 5 landade laxar med 7 kg på topp och 3 tappade. En kul dag på havet med glada gäster ombord. Nu har Erik åkt hem till Öland med Jullaxen räddad och imorgon nya tag med Charlie igen och en kändis från Julmustbranschen i båten. Ja - vi ska dricka varsin must imorgon så klart...

Det är mycket lax i havet utanför Simrishamn och även på andra platser i Östersjön.

Bokningsläget för denna vecka, v.47:Finns plats för en till två personer 22 och 24 nov. Övrigt fullbokat.

Bokningsläget vecka 48 och framåt:
  • 26, 27, 28, 30 november. Enligt yr.no ser det mycket fint ut de första 3 av dessa dagar med svag vind.
  • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 december
Bara att slå en signal eller maila om du är fiskesugen. Rabatt vid bokning av två eller fler dagar i rad.

Hoppas vi ses i båten... Den är stor, varm och fullriggad!

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se