Monday, November 5, 2012

195 sjömil senare...

... var det gött med lite mat i Kalmar
Resan Åkersberga - Kalmar är 195 sjömil och det var bra "före" idag med en skön nordanvind som knuffade på 7 ton Carolina söderut. Garminutrustningen skvallrar om att det är 50 sjömil i Stockholms skärgård, 100 sjömil på öppet hav med 197 graders bäring från Landsortsfyren till mitten av Kalmarsund och sedan avslutningsvis nästan 50 sjömil i sundet. Allt gick fint och resan tog 9 timmar. Startade i dagsljus och kom i mål precis innan lampan släcktes, precis enligt plan. Ska bli kul med lite laxfiske framöver.

Igår hade jag 3 st "dagenefterkillar" med i båten på abborrefiske i Stockholms skärgård. Olle, Frank och Daniel hade bokat fiske istället för att åka till Tyskland på fotboll (biljetterna slut...) via sportfiskeguide Christian Jansson, tillika ordförande i SOF Stockholms Organiserade Sportfiskeguider. Christian var upptagen med en gäddstyrning så jag ryckte in och vi kom igång först vid kl.11.30 i dimman/tjockan. Det var mycket komplicerat att få borrarna att fastna på kroken. Vi hade säkert 100-tals med napp men inte speciellt många landade mot vad vi är bortskämda med normalt sett. Skoj hade vi och Murrikka lunchen var uppskattad.

Nu blir det fokus på Simrishamnslax ett tag framåt men det kommer mer skärgårdsfiske också. Bra laxrapporter även från Bornholm så det verkar vara gott om lax i södra ÖStersjön. En spännande säsong väntar. Bara att slå en signal om du är sugen på laxfiske i världsklass.

Mvh, Per från ett just nu regnigt Kalmar