Sunday, November 4, 2012

Havsöring - Stockholms skärgård och dax för lax...

Jonas och Jonny fiskade havsöring igår
Jonas har varit med mig förr på fiske i Stockholms skärgård (då gädda på 9,98 kg kom han ihåg...) men det var några år sedan. Alltid kul med återkommande gäster. Igår hade han tagit med sig sin far som fyllt jämna år. Havsöringsfiske i Stockholms skärgård stod på agendan och det är ju alltid lite knepigt men skoj eftersom det är just knepigt då dessa fiskar är svårtflörtade, skygga och nyckfulla. Fina yttre förhållanden med sydlig vind på 5 m/s och halvklart. Killarna börjar att dra 2 st 3 kgs gäddor på första havsöringsspoten...hmmm. Några ställen senare har Jonny en följare som i kastet efter sitter där men den havsöringen var något under de 50 cm som är gränsen. Kul ändå! Nästa ställe tappar Jonas en havsöring på lång lina men den var troligtvis inte godkänd. En ytterligare följare som inte ville gå dit. Innan vi bryter vid 16-tiden så tappar tyvärr Jonas en fin havsöring som var klart över måttet. Den vältrar sig i ytan några gånger hopar upp och är fri igen. Så tyvärr ingen godkänd i havsöring i båten men en hel del kontakter, vilket gav killarna mersmak. Havsöringsfiske i nötskal.

Idag är det abborre på agendan med start kl.11.00.

Imorgon måndag är det avfärd söderut sjövägen med Carolina Classicen mot Simrishamn och en stundande låååång trollingsäsong. Mycket bra trollingfiske efter lax, bästa säsongsstart på många år.

FIN VÄDERPROGNOS = DAX FÖR LAX....
Enligt yr.no för Simrishamn så ser kommande veckoslut ut att bli kanonfin med lugna vindar. Kommande lör och sön är bokade men tors den 8 nov och fre den 9 nov är lediga samt mån den 12 och tis den 13 nov.
Hör av dig om du är sugen på att komma ut på spännande laxfiske. Laxarna är starka nu i det förhållandevis varma vattnet.

Ring direkt!
0701-800201
Mvh, Per
per@wildwater.se