Friday, November 23, 2012

Fina laxar klev på i Simrishamn

BÄTTRE FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR LAX
Efter onsdagens plump i protokollet i dimman så var Charlie och jag taggade för revansch. Ganska tuffa förutsättning med sydlig vind på runt 8 m/s men betydligt bättre sikt och ljus än i onsdags. Dock fortsatt mulet.

CHARLIE FICK FIGHTA LAX
Vi lägger i grejerna på kanten av en djupbrant och trollar oss sedan med vinden längs kanten in i området som dagen innan sett riktigt intressant ut med massor av betsfisk högt upp i vattnet. Efter ca 1 timma kommer första hugget på översta djupriggsspöt. Så skönt med revasch för oss. Charlie drillar med van hand in laxen som gick bet över en ISMO Qvack i färgen "mossa". Laxens vikt var 8-9 kg och mycket fin.

Charlie med fin lax fångad i reglementsenlig mössa
GUIDEN FICK OCKSÅ FIGHTA LAX
Vi trollar oss vidare med vinden in i ett alltid intressant område och då kliver det på en lax på andra sidan också det på översta djupriggsspöt. Charlie ville att jag skulle ta hand om den laxen så det var ju mycket fint gjort av honom. Skönt att få känna på stridbar lax... Det var en fin lax på 7 kg som föll för frestelsen för en ISMO Magnum i svart/silver. Efter en ovanligt lång fight kunde Charlie håva laxen på säkert sätt. Sen händer inte så mycket mer än att jag fick feber... var det laxafrossa kanske. Segt på sjön med denna åkoma men vi har bestämt att hålla ut till kl.15.30 och på klockslaget bugar nedersta djupriggsspöt och Charlie lotsar in en mindre lax som får friheten åter. 3 laxar landade får ses som en OK revansch!

Guiden med lax också han i reglementsenlig mössa
Nya tag imorgon lördag i utlovade västliga vindar och solsken. Det var ett tag sedan vi fiskade i solsken.

Bokningsläget vecka 48 och framåt:
  • 26, 27, 28, 30 november
  • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 december
Bara att slå en signal eller maila om du är fiskesugen. Rabatt vid bokning av två eller fler dagar i rad.

Hoppas vi ses i båten... Den är stor, varm och fullriggad!

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201 begin_of_the_skype_highlighting GRATIS +46-701-800201 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting GRATIS +46-701-800201 end_of_the_
per@wildwater.se
Mvh, Per