Saturday, March 30, 2013

Ted fångade sin drömlax på 13.2 kg!

Ted Åkesson från Kristianstad fångade sin drömlax på 13,2 kg
Ted Åkesson hade åkt på flertalet charterturer tidigare och fått många laxar men inte sin drömlax över 10 kg. Igår var det dax för Wildwater-guiderna för första gången och med mig som kapten.

Ted med 13,2 kg lax
Tuffa förhållanden och lång fight!
De yttre föreutsättningarna var något bistra med ostlig vind 8 m/s och snöfall. Vi utgick från Tejn på Bornholm och fiskade oss från pos 11:ern med vinden på 40 meterskurvan. Fin medsurf i vågorna men ingen kontakt de första två timmarna med lax innan det helt plötsigt drar till ordentligt i ytan på en Toby-koppar. Laxen drar ut ovanligt mycket lina och vi börjar ganska snart misstänka att något inte står rätt till. Fisken var felkrokad och det tog ca 1 timma att få in den till båten. Ted hade kämpat ordentligt och armarna värkte. Laxen släpper intill båtkanten och den var i 10 kgs klassen. Fisket var ganska trögt allmänt denna dag att dömma av rapporterna på VHF:en så frågan var ju om vi skulle lyckas uppnå dagens mål - EN lax över 10 kg?

Till slut satt Teds drömlax!
Vi gjorde en förflyttning närmare Bornholm efter den långa fighten och började vid positionen Ubåten. Ganska omgående dyker det upp massor med betesfisk och jag säger till Ted att här ser det bra ut. Inte långt därefter får vi återigen ett rejält hugg på en Toby i koppar men denna gång är laxen rätt krokad. Ted gör allt rätt och jag kan håva en stor lax utan fettfena. Laxen vägs iland till 13,2 kg och Teds dröm hade gått i uppfyllelse.

Nya tag idag tät inpå Bornholm.

Mvh, Per