Sunday, March 17, 2013

Fin avslutning på trollingskolorna

SISTA DAGEN PÅ SVENSKA TROLLINGSKOLAN BLEV OCKSÅ BRA
Så är trollingskolorna avslutade för denna gång. Det är mycket lax i södra Östersjön vilket gjort att deltagarna fått känna på starka laxar som kämpar ordentligt trots det kalla vattnet.

DJUPRIGGSHUGG DIREKT PÅ NEDSLÄPP
Sista dagen på den svenska delen blev bra med fina fångster i alla båtarna. Svaga vindar även idag och solsken gav en fin dag på havet. Björn fick gå en tuff batalj med en lax direkt efter nedsläpp på babordsidas rigg. Laxen föll för en löja fiskad efter flascher på 40 meters djup. Efter en stunds fight kunde jag håva en 10,8 kg tung aggresiv stålblank hanlax.
Björne med 10,8 kgs lax
LASSE SKÄNKTE LYCKOPENG

Lyckopeng


Efter drömstarten får vi en period där det blev lugnt på höggfronten ett tag. Då tar rutinerade Lasse Söderman till ett för honom väl beprövat trix, att skänka en dansk peng till havet. Myntet singlar ner längs djupriggsvajern och ett stort laxeko dyker upp på ekolodet... Ska laxen ta? Nej det gjorde den inte men inte långt efter drar det till ordnetligt på ena dipsyspöt apterat med en ISMO Mag i färgen omvändpopcorn. Laxen rusar ut rejält och flätlinan rinner av rullen i hög fart. Lasse greppar med van hand dipsyspöt och drillar in laxen. 8 kg vägde den och "lyckopengatrixet" hade återigen gett resultat.
Lasse Söderman med 8 kgs lax
CHRISTER FICK FIGHTA LAX
När vi ska ta upp våra beten för dagen och endast har ena riggen kvar dyker det upp ett klockrent eko på 40 meters djup. Sekunden senare vrålar det i rullen med betet längst ned på riggen flascher/löja. Det blev en lång avslutningsfight men det berodde mest på att ena kroken satt fast på utsidan av munnen på laxen. Men Christer drillade på bästa sätt och jag kan håva en ca 5 kg tung lax. En fin avslutning.
Fin avslutning när Christer fick sin lax
Sammanfattningsvis så har vi återigen kunnat genomföra alla delarna av trollingskolorna trots att det kom in ett tufft vindbälte mitt i perioden. Fisket har varit mycket bra och gästerna har fått känna på dubbel-, trippel-, fyr- och tiohugg!!! Gästerna har haft många frågor och tagit till sig info från oss guider om hur vi fiskar som förhoppningsvis ger bättre fiske på egen hand senare. Största laxen under skolorna blev 16,5 kg. Många laxar har varsamt släppts åter och alla guiderna har använt gumminät i håvarna som är skonsamt mot laxen. Vi har även krokat av många laxar utanför båten utan att ta upp dem i båten.

Vi tackar Gladsax Fiske för ISMO Magskedarna som trollingskolan fått och som lockat många av laxarna, ABU för Tobbydragen och VK Salmon produkterna.

Vi tackar alla glada och trevliga deltagare för denna gång och hälsar samtidigt välkommen till 2014 års trollingskolor på Bornholm på Verona. Info kommer.

Mvh, Per