Saturday, March 2, 2013

Finska delen av Trollingskolan - Bornholm/Verona igång

DAG 1 KANONSTART - FINSKA TROLLINGSKOLAN BORNHOLM/VERONA


Finska trollinggänget
Idag var första dagen med finska supergänget med Erik Liljeström i spetsen på finska delen av trollingskolan. Verona Per, Abel, Lasse och jag styrde ut med fullt manskap på östsidan om Bornholm. Vissa deltagare har djup kunskap inom trollingfisket och några var nybörjare. Det blev en fantastisk dag med superfiske i alla båtarna. Vindprognosen stämde precis idag och vi fiskade fram till kl.13.00. Sen var det full fart i vågskummet.

DJUPRIGGSFISKET DOMINERADE IDAG
Det var mycket huggvillig fisk på plats idag. Alla deltagarna fick känna på starka laxar och stämningen var på topp. Fisket via djuprigg runt 100 fot var bästa melodi idag. Många laxar släpptes åter och endast ett fåtal fick komma med i land. Största laxar var 12,3, 11,6 kg och flera runt 10 kg. Löjor och Grizzly bakom flashers var bra.
Viktigt att ta hand om krokad lax på bästa sätt varför håvar med gumminät nu finns i alla våra båtar. Kan man försiktigt kroka av fisken utanför båten utan att håva den är det bästa metod.

Jari med fin lax
Rutinerade laxtrollaren Ville med lax på kroken som drillas på Mocherspö.
Krävs en del känsla... men det gick ju bra!!!
 
Gumminätshåven in action
 
Fin lax som återsattes utan tappade fjäll
 
Rutinerade Henri Tolppanen från kända trollingteamet Legenda
som vunnit Trolling Master Bornholm. Intressant att se hur han trimmade löjorna...
NYA FJÄLLPROV
Idag började vi med nya fjällprover för att få statistik om fördelningen av odlade och vilda laxar i Östersjön. Detta leds av Johan Abelsson och kommer bli statistiskt underlag för våra politiker

MIDDAG PÅ VERONA I HÖGGLJÖD STÄMNING
På väg hem från fisket stannade vi till på Brygghuset i Svaneke så att de som ville prova på det mycket goda lokalbrygda Svanekeölet fick testa det. På kvällen serverade Chefskocken "Verona Per" och hans fru Bettina revbenspjäll med bakpotatis och cole slaw. En uppskattad middag för hungriga fiskare. Soppa till förrätt och spetsat kaffe till efterrätten...

Finska gänget njuter av god mat på Verona
Imorgon är det en ny dag. Vi startar runt lunch då den tillfälligt hårda vinden ska ha avtagit. Det blir ändå många timmars fiske i ett laxrikt område... Rapporter kommer. Nu är säsongen igång. Den bästa start jag upplevt.

Mvh, Per