Tuesday, March 5, 2013

Dag 3 - Finska trollingskolan

DAG 3 - FINSKA TROLLINGSKOLAN
Även dag 3 blev en toppdag. Vi började fisket i ett område som brukar vara hett så här års men det var mest mindre laxar i det området. Samtliga 4 båtar åkte därför gemensamt till platsen där vi fiskade dag 1. Det var ett bra beslut för gästerna fick uppleva ett ritkigt superfiske igen. I Per Veronas båt fick killarna vara med om ett 8 hugg dvs 8 laxar på krokarna samtidigt där största laxarna var på 16,6 kg och 13,5 kg. Båda sattes tillbaka efter snabb avkrokning.

Laxhäxan har lämnat min båt...
Mycket rutinerade trollingfiskaren Ville med 13,5 kg skönhet
Efter andra dagens segfiske i min båt (med laxhäxan i båten...) så blev det härlig revansch igår. Vi hade ett mycket bra fiske med bl a dubbelhugg och trippelhugg på grov stark lax där den största var på 13,5 kg. Både ytfisket och djupriggsfisket fungerade fint för oss igår. Med finska superfiskare i båten som har fiskat med löja i över 20 års tid fick vi till fångstgivande kombinationer på båda riggarna med Salsa Flasher och OKI Big Shoter med löja bakom. ISMO Magnum i klassiska färger för fiske i solsken fungerade bra i ytan. Vilka hugg!!! Alla utom två laxar sattes tillbaka i havet. Om det går är det bra om kan kroka av laxarna i vattnet utan lyfta upp dem med håven. Blir man tvungen att "håva" laxen är det bra om man använder håv med t ex gumminät (FOX som säljs av Gladsax Fiske och som också säljer populära Ismo Magnum).
En av laxarna i ett trippelhugg där Henri, Ville och Jari är glada finska pojkar...
Jari passade på att kroka på en lax när han skulle dra in flashern för hand efter lite trassel.
Det var vår dag igår...


FINSKA TROLLINGSKOLAN BLEV EN SUCCE
Sammanfattningsvis blev finska trollingskolan en succe. Även fast vi endast fiskade halvdagar de första två dagarna så kändes det som mer än väl då det fångades bra med lax. Att sedan få avsluta med drömfiske i skönt soligt vårväder hela sista dagen blev pricken över i:et för denna skola. Speciellt kul att se att "tänket" kring Catch & Release accepterats och praktiseras i allt större omfattning.
Vi har alla njutit av riktigt god mat i rikliga portioner på Hotell Pension Verona. Passar på att tacka alla finska deltagarna för trevliga dagar tillsammans.

Fortfarande heta datum kvar att boka under högsäsong för laxtrolling i Södra Östersjön (utgår från Bornholm, Simrishamn, Kåseberga):
Mars

17, 18, 19, 20
April
2, 3, 4, 18, 19
Maj
7, 8, 14 ,15, 16
Dagar att boka för laxtrolling på vandringslax med Grisslehamn som utgångshamn:
Juni

7, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 18, 19

Ring eller maila mig om intresse finns! Tips, ta chansen NU för det är mycket lax därute...
Ring eller maila!

Välkomna!
Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se

Mvh, Per Lundberg