Monday, March 25, 2013

18 kgs lax 120 cm från Bornholm

Storlaxen går nära laxaön Bornholm... Lax 18 kg fångad av österrikaren Helmuth Ruckenbach.
Lite nordväst från "U-båten" på Bornholm fiskade Österrikaren Helmuth Ruckenbach med framgång och fångade en storlax på hela 18 kg efter en lång fight enligt rapport från Jan "Mr Trolling Master Bornholm" Jörgensens rapport.
Helmuth Ruckenbach med 18 kg lax. Källa "Nyhetsbrev nr 16 från Trolling Master Bornholm" utskickat av Jan Jörgensen.
Det är mycket lax och stor sådan som tydligen stryker nära laxaön Bornholm. Fler rapporter om storlax den senaste tiden har kommit från kompisar och kontakter från Bornholm. Bornholm och svenska sydkusten blir spännade att fiska kring i vår... Även storlaxtävlingen "Trolling Master Bornholm" blir spännade och kanske kommer det en 20 + kg på tävlingen, som går av stapeln första veckan i maj. Det går fortfarande att anmäla sig om du inte redan hunnit med det...
Ska bli spännande att uppleva fisket tillsammans med kunder med start i Påskhelgen med utgång från Bornholm. Rapporter kommer.

Laxfeber och en stigande dagstemperatur medför en hastigt stigande frekvens av förfrågningar om charterturer på laxfiske av fiskesugna kunder och fiskekompisar som är på väg ner till södra Östersjön. Tänk på uthålligheten på detta unika laxfiske och sätt tillbaka så mycket fisk som möjligt.
Allt annat är oigenomtänkt och förkastligt...

Mvh, Per Lundberg