Friday, May 10, 2013

Kanonfiske senaste tiden


Mikko med kunder fick uppleva drömfiske i södra Östersjön!

Mikko & co med vacker 13,5 kg östersjösilver
Rutinerade trollingräven Mikko som brukar fiska från Simrishamn hade i onsdags bjudit med några av sina kunder på laxfiske i min båt. Gänget fick uppleva laxtrolling när det är som bäst. Enligt alla vindprognoser skulle det blåsa friskt på förmiddagen så vi startade med en god lunch, stekt sill och potatismos,  nere i Kåseberga hamn. Den utlovade friska vinden uteblev och det var ett lugnt hav vi åkte ut på. Fick ett lite tips från en kompis i hamnen precis innan vi skulle åka ut så testade det området. Det blev fullträff efter ca 1 timmas trolling då vi hittade laxen. Gänget drillade upp 5 laxar över 10 kg med en 13,5 kg på topp och flera strax under de 10 kg. Många laxar återsattes. Laxarna var verkligen i stöten och efter ca 5 timmars fiske kände Mikko och att det var tillräckligt med laxupplevelser så vi åkte mycket nöjda i hamn. En toppendag som vi sent kommer glömma.
Två nöjda danska gäster som fick drilla många laxar
Igår torsdag var det återigen danske Christian som bjudit med sin kund Jöran på laxtrolling. Det blev en huggsexa med dubbelhugg och trippelhugg om vart annat mest hela dagen. Till skillnad mot gårdagen så fick vi inte så stora laxar idag, topp 8 kg, men fisket var verkligen fantasiskt. De flesta laxarna återsattes. Ett kul inslag var att vid två tillfällen attackerade laxarna vår Ismo Magnum i kopparfärg när vi vevade hem betet i rask takt. Vilka hugg!!!
 
Idag kommer Team Ruhr som varit med många gånger tidigare där sonen Ludde brukar ha en stor portion matjord i fickorna. Vi får se hur det utvecklar sig…

Drömvädret fortsätter.

Mvh, Per Lundberg