Wednesday, May 8, 2013

7-hugg och 14,5 kgs lax...

Intensiteten är hög nu med fiske varje dag och mycket huggvillig lax.

I söndags hade vi en styrning på några timmar från Bornholm med återförsäljare till danska Garmin som hade varit med och tittat på prisutdelningen på Trolling Master Bornholm. Återförsäljarna fick känna på lax i alla båtarna med Andreas Ander, Lasse Hedberg, Verona Per och undertecknad som kaptener. I vår båt fick Kalle laxaben då PB:et på 10,5 kg drillades in till håven. Stort grattis! Vi hade två fina bitari samma kaliber som klev av efter en stunds drillning.

I måndags hade jag stamkunden Ulf Eidebo med sina kompisar Kalle och Lasse med. En märklig fiskedag med endast ett hugg men det var ett 7-hugg där alla 7 laxarna kom till båten. Laxarna vägde mellan 4-7 kg. I övrigt hände ingenting i strålande vårväder.

Igår tisdag var jag och Lasse ute med Mr Rodman, Lars Papp för att testa hans båt. Fin stor 11,20 meter lång laxfångarbåt. Hedberg släppte ner första betet och PANG där satt fösta laxen. 7 kg och kanonstart. Efter en stund får Hedberg drilla vårens största för hans egen del på 14,5 kg. Fina starka bitar.

Nya tag idag med start kl.13.00 då alla väderrapproter utlovat en del vind på morognen. Men verkligheten är en annan. Svag vind i hela södra Östersjön från tidig morgon. Blir kvällsfiske vilket kan vara bra. Lugna vindar så långt vindprognosögat ser framöver. Lovar gott...

Mvh, Per på gott laxhumör... återstår att se om laxarna är på samma humör.