Tuesday, April 9, 2013

Mycket bra fiske dag 2 för Tibro/Karlsborgs-killarna

Kungaväder och mycket bra fiske dag 2 för killarna från Tibro/Karlsborg
Efter söndagens gung ute på havet möttes vi på måndagen av svaga vindar och solsken. Vi skulle fiska fram till kl.14.00 så att killarna hann med färjan och inte blev allt för sena hem till väntande familjer och fruar...

Bra start
När det gäller laxfiske så brukar jag alltid åka direkt till den plats där jag tror på bäst chans för fångst vilket var extra viktigt denna dag då få timmar stod till förfogande. Vinden dog ut helt och solen gassade så därför satte vi ut lite löjor som beten som brukar vara bra speciellt under dessa förhållanden. Efter att vi lagt ut 6 ytbeten och 5 beten på riggarna så får vi hugg i ytan. Jubilaren Daniel 40 år stod på tur och gjorde allt rätt när han drillade in en 5 kgs lax som tagit en ytligt fiskad Forsviks-löja. Kort därefter får vi ytterligare en lax i samma storlek också den tog på löja. Bra start med andra ord.

Glada svenska killar från Tibro/Karlsborg med fenklippt lax.
5-hugg
Vi trollar vidare och går ut mot positioner som gett bra med fisk senaste tiden. Man får passa sig lite på danskt vatten då det fiskas med långlinor efter lax men denna dag låg yrkesfiskarna lite längre ut så det var fritt där vi ville fiska. Helt plötsligt får vi hugg på alla tre ytbetena på babordsida och det blir full fart i båten. Medans killarna drillar dessa får vi dubbel-hugg på riggen, en på Apex och en på löja. Nu blev det ännu mera fart... så pass mycket att t o m guiden hamnade i båtens förvaringsbox av fångad lax... men allt gick bra. Vi landar fyra av fem laxar så nu hade alla gästerna fått känna på starkt östersjösilver. Största laxen vägde strax under 10 kg.

Vi fiskar vidare och får någon lax till innan det är dax att åka i hamn. Sammanfattningsvis mycket bra fiske, trevliga och nöjda gäster som trivdes utmärkt i vårvärmen och njöt av bra upplägg och god mat på hotellpension Verona på Bornholm. Hoppas vår gemensamma taktik möjliggör att vi fiskar tillsammmans igen till nästa vår...

Passa på att boka vandringslaxfiske i juni!
Alla tillgängliga dagar i april och maj i södra Östersjön är nu bokade vilket är superkul men det finns några luckor i kalendern för vandringslax i Stockholm i juni. Chansen att få en riktigt stor vandringslaxunder denna tidsperiod är som störst här i den smala passage som finns mellan Grisslehamn och Åland. Man får vara beredd på att antalet laxar som fångas inte är så många men chansen på den STORA gäller här. Sen att få fiska lax på havet under en sommarmånad med förhoppningsvis skön lufttemperatur är ju trevligt. Jag utgår från Grisslehamn som ligger 100 km norr om Stockholm. Inte långt ifrån t ex Arlanda till Grisselhamn om ni kommer med flyg. Kommer ni med flyg hjälper jag till att ordna med transporten. Bra boende på gångavstånd till hamnen finns i alla prisklasser. Jag har följande tillgängliga tider:
  • 11, 12, 13, 17, 18, 19 juni
Ring eller maila om ni vill ha mer info eller boka.

Nya tag med laxguidningar till helgen för min del.

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se