Monday, April 15, 2013

Dag 2 med familjen Schön blev bra

Även dag 2 blev bra med familjen Schön
Sven med fin lax
Bornholm bjuder ibland mycket varierande väderförutsättningar beroende på vilken sida av ön man fiskar. Det visade sig verkligen idag då det var rejäl tjock dimma på västsidan av ön och strålande solsken så fort man kom runt Hammerodde på östra sidan. Vinden var svag. Jag frågade gästerna var dem ville fiska och alla ville slippa fiske i dimman. Sagt och gjort så la vi ut betena och startade fisket i ett vanligtvis mycket bra område.

C&R-dagen
Efter en dryg timmes trollade och efter att vi svängt norrut så börjar det knarra i en rulle. Fast lax på kroken och Stefan var först på tur att drilla. Laxen hade tagit en ISMO Mag i ytan. När vi precis hade kommit tillbaka till platsen där den första laxen hugg så får vi dubbelhugg även det i ytan. Bröderna Sven och Thomas står bredvid varandra med stora leenden på läpparna och njuter av laxfighterna i det vårlika soliga vädret. Sven tar sin först och det var en lax i 5 kgs klassen. Thomas lax har dragit iväg med en ordentlig rusning och det tar en stund innan fisken är i håven. Nytt PB för Thomas med 10,3 kg lax vägd i gumminätshåven. Thomas valde att släppa sitt PB tillbaka i havet vilket var fint gjort.. Sven släppte även han sin lax åter. Stor glädje ombord då alla killarna fått drilla lax (mamma Karin njöt ikapp med killarna men avstod drillningar pga en ömmande axel). Vi fortsätter vår styrbordsväng och kommer återigen i närheten av tidigare huggpunkter och vi får då dagens första lax på riggen 70 fot ned. Flasher och löja var metoden. Vi får en till lax på samma riggbete och kan sammanfatta dagen med 5 laxar upp i båten med 10,3 kg på topp och där 4 släpptes åter i havet. En behölls som matfisk. Nöjda med fisket avbröt vi fisket kl.15.00 så det fanns gott om tid att hinna med färjan.
Familjen Schön var 100%-iga där alla 10 laxfiskarna som bitit på våra beten under helgen kommit med ända till väntande håv. Det är starkt jobbat! Låter nedanstående bilder tala för sig själva...


 

Tack för trevliga dagar tillsammans!

Nya tag imorgon igen i betydligt tuffare prognosticerade väderleksförhållanden med 10-12 m/s från syd med finska gäster. Rapport kommer.

Mvh, Per