Wednesday, April 17, 2013

Finska-teamet dag 2 - expedition

Finska teamet - laxexpedition dag 2
Efter måndagens blåsväder var det helt lugnt på vindfronten igår tisdag. Vi hade bestämt att göra en långre utflykt på havet denna dag till ett område som vanligtvis är mycket intressant. Sagt och gjort så gav vi oss iväg i klar sikt men mulet på ett i princip segelblankt hav. Även kollegan Lasse Hedberg med sina gäster hänger på.

Ser bra ut inledningsvis - dubbelhugg
På waypionten där vi lägger i våra beten ser det riktigt bra ut och vattentempen stiger hela tiden ju längre västerut vi kommer. För vår del händer ingenting de två första timmarna medans Hedberg som ligger bredvid oss inleder med en 10+ kg på nedsläpp och får en till direkt efter. Helt plötsligt får vi dubbelhugg i ytan på Ismo Mag Koppar "vårens nyhet" och blå/gul. En tappas ganska omgående medans den andra drillas in på säker hand av Reijo på ca 7 kg. En stund senare drillar Mika in en på ca 6 kg som tagit en löja i ytan.

Dimman väller in
Strax efter lunch väller dimman in och fisket dör ut fullständigt för oss. Vi byter och fixar men inget mer händer. En ok dag i ett spännande område men där det är lite tidigt ännu.

Nya tag idag onsdag igen med tidig start då mina finska gäster ska med flyg på eftermiddagen.

Mvh, Per