Wednesday, March 21, 2012

8-hugg på Östersjölax idag med Newsec gäster från Finland

SEN START

Idag startade vi, 4 friska killar från finska företaget Newsec med kunder, först kl.13.00. Det blåste stenhårt i hamnen på Bornholm och jag trodde att de här blir inte bra... Abel och jag åkte ut med våra gäster samtidigt efter intag av ett dejligt danskt Wienerbröd och en kopp kaffe... Det var höga vågor och ganska hård vind från väst men prognosen var avtagande vid sen eftermiddag
och stämde faktiskt även i verkligheten...

LAXINFERNO MED 8 HUGG!!!


Väl på plats på hotspot och alla betena i havet så tar det inte mer än 10 min och vi har 8 aggresiva laxar på kroken samtidigt. DRÖMSTART med hoppande laxar kors och tvärs bakom båten i vågskummet. Vilken fullträff. Gästerna som har viss vana av fiske i allmänhet får laxfrossa men jobbar på strukturerat och vi landar de flesta av laxarna. De flesta återsätts varsamt. Det tar inte lång stund innan vi står med ett härligt trippelhugg och så fortsätter det några timmar och jag med gästerna får uppleva en av de bästa dagarna på Östersjön. Vi avslutar med ett skönt dubbelhugg i ytan där båda återsätts. Det är inga bamselaxar men upp till 8 kg som nappar. Gästerna har med sig 2 matfiskar var i land. Vi sammanfattar det hela med en av de bästa eftermiddagarna på många år.

VERONA

Stämningen var hög på hotellpension Verona på kvällen under middagen där även kustfiskarna hade haft lyckat fiske och fångat ett gäng fina havsöringar. Den tyska legendaren, Knud "närkontakt" Storfiskaren, fick största på 3,950 kg. Även Abel hade en magisk trolling eftermiddag med en toppfisk på 12,8 kg.

Fisket efter lax i södra Östersjön är på topp och så även vi Wildwater-guider... Är du sugen så kontaktar du oss för bokning av en tid.

FISKELEDIG OCH SPORTFISKEMÄSSA!!!

Otroligt nog är det faktiskt hemsresa till familjen i Åkersberga/Stockholm imorgon. Vi deltager på Sportfiskemässan i Kista/Stockholm tillsammans med svenska sportfisketidningen -Fiske För Alla efter många års frånvaro från dessa aktiviteter. Unika Fishlander skedar till försäljning! Missa inte det om du kommer på mässan. LAXGARANTI!!!... Vi pratar även drömfiske på Väröy och naturligtvis lax och gäddfiske.
Är åter på Bornholm om en uge som danskarna säger och menar en vecka...

TILLGÄNGLIG!!!

Se bloggen härintill på vänstersidan. Hungrig guide söker fiskeintresserade gäster SÅVÄL amatörer som proffs är välkomna!!! Laxfisket i södra Östersjön blir inte bättre än var det är nu. Det kommer hålla i sig hela denna säsong. Boka nu... Ett rullknarr förlänger livet...

Mvh, Per Lundberg
+46-701800201