Monday, March 12, 2012

Superfiske med 6-hugg för danska trollingskolan - Bornholm/Verona

UNIKA LAXFISKEUPPLEVELSER FÖR DELTAGARNA PÅ DANSKA TROLLINGSKOLAN

Idag blev det ny plan 5 minuter  innan avfärd ur hamnen för dagens fiske så vi åkte alla 4 båtarna söderut från Tejn istället och det visade sig innebära många nya härliga upplevelser för många av trollingskolans gäster då det kom upp bra med fisk i alla båtarna. Det var en fantastisk fin vårdag i bästa Bornholmsstil med värme, vind som avtog under dagen och solsken.

LAXARNA RENSADE RENT...


Efter en dryg timmes trolling utan att något hänt så sänkte jag ner riggen ytterligare 15 meter och den hamnade på dryga 40 meters djup. Tog inte lång tid innan spöt med nedersta betet (Flasher och den Stive) böjer sig djupt och rullen början yla. Sekunderna senare har vi 6 laxar på krokarna samtidigt då laxarna fullkomligt sopade rent på båda våra riggar. Härliga fiskeupplevelser då sportfisket är som bäst. Vi landar 5 av dessa agressiva laxar där den största vägde 12 kg vägd på sjön. En stund senare är det dags igen och denna gång trippelhugg då laxarna tog alla betena i ytan på babord sida. Största lax i denna batalj var på 10,5 kg. Vi avslutar med ett enkelhugg i ytan på styrbord sida och då var vi mer än nöjda. Vi bestämde oss för att avsluta fisket för att ta in till Svaneke för att fortsätta de fantastiska upplevelserna på Bornholm och denna gång i baren på Svaneke bryggeri...



HÖG STÄMNING PÅ VERONA

Stämningen var naturligtvis i topp på middagen på Verona då vi alla njöt av härliga fiskeberättelser från dagen och supergod mat tillagad av Verona Per.


FJÄLLPROVER

Vi fortsätter med fjällproverna och skapar underlag för statistik bl a avseende odlad kontra vild lax.

Alla foton tagna av Lars Laursen, frilandsjournalist för danska sportfisketidningen Fisk & Fri.

Nya friska tag imorgon igen!

Mvh, Per