Wednesday, March 7, 2012

Bra men tuff start på norska trollingskolan

Idag var första dagen på en norska trollingskolan på Bornholm/Verona. 13 friska gutter är på plats och ivriga på att fånga lax...

Flygande start på fisket:

I min båt fick vi en härlig start med dubbelhugg på utlägg där vi lyckades få ombord en lax på 4,5 kg. Bra tryck i den andra som tyvärr klev av efter en stunds rusande. Hinner precis få i betena igen då det ylar från en rulle vars bete sitter ytligt. Denna fisk kliver av. Vågorna tilltar och det är stökigt att fiska men OK. Vi sammanfattar dagen med att lyckas landa 2 fiskar till, en lax på 4 kg och en mindre havsöring men har haft 5 tappade fiskar varav två var riktigt bra tryck i. Tror det var de höga vågorna som gjorde att fiskarna inte satt ordentligt. Vi gick i hamn strax efter kl.14.00 och var nöjda med upplevelserna. I Lasses båt gick man i hamn tidigt pga sjösjuka men gänget åkte ut igen och fiskade alldeles utanför hamnen. Och vad händer, jo vrååååååålhugg på en Ismo Magnum och efter en tuff fight landar man en lax på 11,2 kg.
Vi satsar på morgondagen som ser mycket fin ut med lugna vindar. Då blir det laxfokus...

Fjällprover och statistik:
Vi tog fjällprover och noterade alla landade fiskarna i statistikboken som kommer ligga till underlag för undersökning av vild lax kontra odlad.

God middag väntar:
På Hotellpension Verona med chefskocken Per Sjöström i högform mår vi alla som kungar. Nu väntar god middag och härliga fiskehistorier med start kl.20.00.




Mvh, Per