Wednesday, April 4, 2012

4-hugg, 3-hugg och en enkel...

Bornholm igår i lugna vindar var mycket hett!!!
Äntligen fick sköna livsnjutarparet Ylva och Mats från Stockholm uppleva trollingfisket i södra Östersjön från sin bästa sida. Dem har tidigare varit med på allt fiske vi erbjuder t ex i höstas på Väröy landade Ylva en hälleflundra på dryga 60 kg och Mats var inte mycket sämre med sin 50 plusare... Starka och friska skulle det nu trollas östersjösilver... 4 dagar hade bokats. Första dagarna var vind och strömmar inte till vår fördel så fiskeresultatet var inte det bästa men vi hade sköna och fina dagar bl a en från kusten.

Kanonfiske!!!

Fisket igår genomfördes i "Kungaväder" dvs svaga vindar och fint väder. Ylva, Mats och guiden njöt i fulla drag speciellt med tanke på hur grisigt det var tidigare dagar... Inte mycket hände inledningsvis och vi fick alla känna på sportfiskenerven när den är som bäst. Skulle vi fånga någon lax??? 4 dagar att tillgå snurrade i mitt huvud.... Inte bra att bli utan silver men så ÄNTLIGEN kom det förlösande 4-hugget med stridbara vildlaxar. Första knep en stive på 110 fot, den andra en svart/silver Apex bakom dipsy (första dagen på länge jag körde med dipsy...) och två snabba i ytan på skeddrag. Ylva drillar föredömligt in sin livs fösta lax på 8,5 kg och Mats följer upp med en på strax under 5 kg. De två övriga landas och är i samma storlek. Jublet gick inte att ta miste på.
Mats - "Den bästa fiskeupplevelse jag haft... vi bokar härmed 4 dagar nästa år vid samma tidpunkt..." ett superskönt och även värdefullt 4-hugg var därmed till ända...
Trippelhugg på grova laxar:
Inte långt senare när vi var igång och heta så drar vi på ett häftigt trippelhugg med 2 laxar över 10 kg och på 9,5 kg. Fiskeglädjen var på topp och vi beslutade oss för att bryta efter 5 timmars fiske. En singelfisk hade dessförinnan tagit en Ismo Magnum i ytan.

Sporfiske när det är som bäst med lite nervkittlande upplevelser som får sportfiskepsyket att darra i sina ytterligheter... Sammanfattningsvis underbara dagar på Bornholm. Mycket fisk i området.

Fjällprover:
Vi fortsätter med fjällproverna och underlaget börjar nu bli digert...

Mvh, Per