Sunday, May 18, 2014

Simrishamn - Fint laxfiske i finväder

Grymt väder senaste dagarna i Simrishamn och fint laxfiske
Extra kul som guide när alla gäster denna vecka kan kalla sig laxfångare och det i kungaväder. Senaste dagarna har det varit vindstilla och solsken vilket kanske inte är bästa förutsättningar för laxfiske men laxarna är med i matchen och hugger stenhårt.

Bröderna Gustavsson
Igår var bröderna Gustavsson med där Anders bjudit sin bror som fyllt 40 år. Innan alla betena är i vattnet drillar jubilaren sin första lax på ca 5 kg. Kul start i solskenet och överlycklig fångstman. Anders får en liten lax innan det brakar till ordentligt i ett djupriggsspö. 40-åringen får sin livs laxfight med en otroligt stark lax som fallit för en löja bakom flasher på 75 fots djup. Laxen uppskattades till ca 11 kg. Vi får två till över 10 kg denna fantastiska dag på havet. Flera av laxarna högg i ytan på klassiska solskendrag på vandringslax såsom ISMO Mag i Sverigepop och NK gulblå. Fiskade med de fina Tigerfiske-planerboardpulkorna med 1,6 mm nylon vilket ger en fin mjuk gång. 150 fot bakom båten och 50 gram bly var bäst.
Anders med 10 plus lax
Jubilaren med sin 11 kg plus lax som föll för klassiskt vandringsbete

Anders drillar i finvädret och njuter ordentligt
av knarren på Daiwa Saltist rullen.
Bra med rullar med stor linkapacitet.
Erik tog med några av sina ryska kunder på laxfiske
Wildwater fick en sen bokning på tre dagars laxfiske av Erik och det löste vi med att undertecknad guidade i fredags, Andreas Ander på lördagen och Verona Per idag. Alla gäster fick fina laxar alla dagar på havet vilket blev en succé. Toppfiskarna blev två fina 11 plus kg laxar.

Erik med en urstark ca 11 plus lax som bet på
flasher och den stive som gav ordentligt med rullknarr
Fantastiska dagar på havet med glada kunder och grymt starka laxar sammanfattar denna vecka. Vi väntar dock på de riktigt stora som är i området. Vi letar vidare imorgon måndag med stamkunder från Skåne.

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se