Monday, May 26, 2014

Finkörning 300 sjömil och nu Väröy

Avslut Simrishamn för vandringslax utanför Stockholm
I onsdags efter kort 3 båtars guidning med ordinära laxar i alla båtarna så åkte jag, Lasse och Jonas de första 100 sjömilen upp till Kalmar. Riktigt fint väder för långdistansåkning var det. Torsdagen körde jag de sista 200 sjömilen upp till Stockholm. Gick fint. Nu laddar vi på laxfronten upp för vandringslaxfisket utanför Stockholm. Har redan kommit upp några fina laxar.
Lasse spurtar på i 23 knop i Kalmarsund
Väröy
Resandet fortsatte dock med annat transportmedel än båt för en veckas guidning på Väröy. Lite blåst nu på måndagsmorgonen så vi startar efter lunch. Prognosen säger svaga vindar den närmaste tiden vilket ger möjlighet till spännande fiske. Hela 7 plusgrader i luften bjuder Lofotingarna på. Fina fiskar har landats runt ön senaste tiden med 170 cm hälleflundra och 27 kg torsk som största. Berra "Huntyards/Berra" Mårdh var här förra veckan och fick stifta bekantskap med en uppskattningsvis 100-150 kg flundra som tyvärr släppte på grunt vatten. Spännande ivarje nedsläpp.
Väröy från helikoptern.
I bakgrunden hälleflundra hotspotarna Mosken och Lofoten

LVB-campen utvecklas
LVB-campen (Lofoten Väröy Brygge) utvecklas vidare och nu finns 5 st nyrenoverade stugor på kajen vid båtarna och ytterligare 2 st nyrenoverade självhushållslängor med plats för 5 personer i varje. Tore och Rafael sköter matlagningen på bästa sätt. Nordic Sea Angling har ett helt team på plats med camp mgr, båtmeck mfl och gör ett utmärkt jobb för att gästerna ska trivas. Vi på Wildwater tar hand om guidningarna på havet och vi kommer att vara på plats under flera olika omgångar denna säsong. Bl a kommer mina kollegor Andreas och Verona Per komma upp i aug/sept. Lasse efter Midsommar. Jag har ett 5 veckors pass i slutet på aug/sept.
6 st Arronetbåtar, 1 Capelli 24 och Trophy 25 fot finns att hyra.
Ribbåt med hytt för fågelskådning och andra natursköna upplevelser kan bokas.

Finns intresse av fiske på Väröy så är det bara att ni hör av er så ska vi hjälpa er med förfrågningen och att ni får bästa lösning på ert önskemål om fiske.

Med vänlig hälsning, Per Lundberg
+46-701800201
info@wildwater.se