Tuesday, December 18, 2012

Fortsatt stabilt och bra laxfiske i södra Östersjön

KOMPISARNA JONAS OCH ÖRJAN FRÅN METROPOLEN SKENE I MELLERSTA SVERIGE FICK FINA LAXAR IDAG

Fina förutsättningar idag för laxfiske med gråväder och 4-5 plusgrader och en NO-vind på ca 6-7 m/s. Vi kom iväg i bra tid från hamnen och körde direkt på gårdagens waypoint bara för att konstatera att varmvattnet inte var där längre. Vi trollade oss med vinden och hittade varmvattnet 3 sjömil längre SV från igår.

FINA FISKAR
Väl där och efter en stunds letande så drar det till på yttersta ytbetet på en ISMO Mag. Örjan gör allt rätt och vi landar en fin lax på 9 kg plus. Vi gör vidare in mot en grundkant och får 3 fina fiskar i snabb följd. 2 st havsöringar mellan 3-4 kg och en godkänd lax. Lite senare efter en stunds trollande över lite djupare vatten så fö vi ett brutalt dubbelhugg. En på dipsy och ett fint hugg på riggen. Tyvärr går kroken av (andra på kort tid...) på "Dipsylaxen" men allt går bra med den som tog via djuprigg. Jonas lotsar på säker hand in en 10 plus lax till väntande håv. Stort jubel och Jullaxarna var i hamn. Vi sammanfattar dagen med 5 fiskar med i land och 3 returer.


Laxfisket är riktigt bra både i antal och storlek så jag ser fram emot ett mycket spännande fiske i januari och februari. Bara att hoppas att vinterkylan inte slår till för hårt. Om så ej blir fallet har vi en mycket bra vintersäsong att se fram emot.

BOKNINGSLÄGET
  • Från tisdagen den 15 jan och resten av jan om det inte blir för kallt
  • Från 1 feb till den 17 feb om det inte blir för kallt

  • Hoppas vi ses i båten... Den är stor, varm och fullriggad! Varm lunch ingår och sitter fint nu när det är lite kyligt ute. Bara att slå en signal eller maila om du vill göra en förfrågan eller boka en fiskedag.

    Mvh, Per Lundberg
    +46-701-800201 begin_of_the_skype_highlighting GRATIS end_of_the_skype_highlighting
    per@wildwater.se