Monday, December 17, 2012

ANDERS FRÅN HELSINGFORS FÅNGAR FINA LAXAR I SÖDRA ÖSTERSJÖN


ANDERS FRÅN HELSINGFORS FÅNGAR FINA LAXAR I SÖDRA ÖSTERSJÖN

Äntligen har kylan släppt och plusgrader råder i Simrishamn och lugna vindar. Riktigt laxaväder med andra ord så här i slutet på året. Med tanke på hur fisket var ons och tors med i och för sig superfina laxar på 9 resp 14 kg men trögt antalsmässigt och de vindar som var i lördags (hård vind från SO) så beslutade vi oss för att göra en satsning söderut. Anders har åkt hela vägen från Finland och bokat båten i två dagar med målet att fånga en 10 kg plus lax. Fiske engagerar och det finns en enorm potential för turistnäringen både på land och till sjös samt sportfisket generellt. Bara hoppas våra politiker och EU-representanter inser detsamma.

BRA FISKE SÖNDAG OCH MÅNDAG - ANDERS DRILLADE 10 GODKÄNDA LAXAR – 10,3 KG TOPP
 
Vi hann precis sätta i våra grejer i havet då det blir napp i ytan på en ISMO Magnum på styrbord sida. Anders drillar in laxen som var 70 cm. Bra start! Medans vi krokar av den så hugger det på andra sidan på ett litet skeddrag även det i ytan. Denna lax fick gå tillbaka. Vi trollar oss vidare längs en djupbrant när djupriggsspöt med flasher/löja signalerar fast fisk på kroken. En 75 cm kgs lax och därmed PB för Anders. Sen kommer en period där det blev lite lugnare. På eftermiddagen får vi ett hugg i ytan på ett litet skeddrag och under tiden Anders drillar in sitt nya PB på 7 kg kommer VRÅLHUGGET i ytan på en ISMO Mag. Fisken drar ut 500 fot och hoppar och far därute. När Anders väl greppar spöt så är det lätt motstånd. Kroken hade gått av. Inte alls bra. Vi fiskar vidare och på sen eftermiddag får vi ett ganska försiktigt hugg även det i ytan. Fisken går och stångar därute och Anders får sin livs fight. 30 min senare ligger en stålblank 10,3 kgs lax i håven. Stort jubel och PB. Nöjd med dagen säger Anders att vi åker till hamnen nu.
Pga datatrubbel och kontakt med omvärlden så blir det ingen detaljrapport från dagens fiske men det var kanon idag igen. Vi avslutade med ett klockrent dubbelhugg på riggen med endast 3 beten kvar i vattnet medans vi höll påp att plocka ihop för dagen. Mycket lax i området.

BOKNINGSLÄGET
Ons och tors denna vecka ledigt är sista chansen om du vill fånga Jullaxen!

Imorrn nya tag med en fiskegalning från Skene, som varit med och vunnit Trolling Master Bornholm, och hans kompis...

Mvh, Per