Thursday, February 28, 2013

Fiskefantaster från Lessobo ville lära sig mer om laxtrolling

CAMILO OCH TOBIAS FRÅN LESSEBO - NYA LAXTROLLARE
Camilo och Tobias är sannerligen två inbitna sportfiskare som lägger mycket av sin fritid på diverse fiskeäventyr speciellt i sjöarna i Småland med omnejd. Nu ville dem ha mer info om laxtrolling i Östersjön och bokade därför in en dag med mig där. Onsdagen bjöd oss på riktigt kungaväder när vi vid 8-tiden styrde ut på lugnt hav i solsken från klassika laxmetropolen Simrishamn som vi beslutat oss för att vara vår fiskearena för dagen.

DUBBELHUGG MED 12,2 KG PÅ TOPP

Camilio med nytt PB på 12,2 kg
Vi går igenom de klassiska platserna i Simrishamnsområdet som 9an, 11an, 44an, 77an, Nabben m fl. Mellan 9an och 11an ser Camilo att ett av djupriggsspöna gungar ordentligt och han greppar spöt sekunden senare för att sträcka upp linan. Yes! utbrister han. Det är fast fisk på kroken. Direkt därefter kliver nästa lax på som Tobias i all hast tar hand om. Dubbelhugg och full action i båten. Vi märker direkt att Camilos lax är den större av de två då den rusar ordentligt trots det mycket kalla vattnet. Efter en stunds fightande kan jag håva en storlax som vägs till 12,2 kg som därmed är nytt PB för Camilo. Tobias lax är på ca 3 kg. Båda laxarna högg på skeddrag på 25 resp 20 meter. Klassisk Pirat 66a och en Sverige pop med guldbaksida (mellanstorleken), en av mina favoriter speciellt i solsken, från tyska Rhino.

TVÅ NYA TREVLIGA LAXTROLLARE HAR VI NUMERA
Trots en rätt trög dag fiskemässigt så har vi nu fått två nya laxtrollare. Ett starkt bevis på detta är att killarna på stående fot beslutade att köpa mina Canon-djupriggar. Dubbelhugget kom via en av mina nya Scotty riggar.


Första laxen 12,2 kg på nya Scotty riggen
Nu stundar Trollingskolorna den närmsta tiden från Bonrholm där vi som vanligt utgår från Hotellpension Verona med chefskocken Per Sjöström som huvudansvarig för stekspaden. Fisket startar på lördag med 16 st fiskesugna killar från Finland.

Fortfarande heta datum kvar att boka under högsäsong för laxtrolling i Södra Östersjön (utgår från Bornholm, Simrishamn, Kåseberga):
Mars

17, 18, 19, 20
April
2, 3, 4, 18, 19
Maj
7, 8, 14 ,15, 16
Dagar att boka för laxtrolling på vandringslax med Grisslehamn som utgångshamn:
Juni

7, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 18, 19

Ring eller maila mig om intresse finns! Tips, ta chansen NU för det är mycket lax därute...
Ring eller maila!

Välkomna!
Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se