Monday, February 18, 2013

Åter en mycket bra dag!

SUPERFISKE FÖR LINKÖPINGSKILLARNA IGEN!

Laxarna är på lika bra humör idag igen som Henrik!!!
Söndagen bjöd återigen på mycket bra fiske för Henrik, Jonny och Andreas från Linköping. Efter lördagens drömfiske beslutade vi oss för att testa ett nytt område men där var det iskallt i vattnet så vi åkte vidare över 10 sjömil och hittade varmare vatten igen. Vi satte ut 12 beten (6 i ytan, 5 på riggarna och en dipsy). Efter en stunds trollande får vi dubbelhugg i ytan båda på skeddrag, ISMO Mag Svart/silver och en silver/lila/svart Tiura (finskt superbete..) viktade med 20 resp 30 gr tyngd. Bra start på dagen! Sedan avlöste huggen varandra mest hela tiden. Riggfisket kom igång för oss idag då vi förlängt tafsarna till ca 150 cm (förmodligen för korta igår). Flera landade laxar på flasher med efterföljande Grizzly.

Nytt PB för Henrik på 9,5 kg
FEMHUGG!
Glada killar med fina laxar
Strax efter lunch hittade vi ett fint strömvred med en tydlig fåra. Vi trollade oss fram i kanten av strömmen och plötsligt blir det full action då 5 laxar har huggit samtidigt. Full fart på grabbarna som drillar den ena efter den andra. En gick loss men 4 laxar landades. Laxarna högg både på riggen och i ytan. Stort jubel i båten! Henrik fick den största på 9,5 kg som fallit för frestelsen för ett nytt kopparbete.

På sen eftermiddag avtar huggvilligheten på laxarna när det är i princip vindstilla. Många av laxarna släpptes åter. Går alledeles utmärkt att kroka av dem utanför båten.

Nöjda med två dagars laxfiske i absolut världsklass åker vi iland innan det blev mörkt.

Fortfarande heta datum kvar att boka under högsäsong för laxtrolling i Södra Östersjön (utgår från Bornholm, Simrishamn, Kåseberga):
Mars
17, 18, 19, 20
April
2, 3, 4, 18, 19
Maj
7, 8, 14 ,15, 16
Dagar att boka för laxtrolling på vandringslax med Grisslehamn som utgångshamn:
Juni

7, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 18, 19

Ring eller maila mig om intresse finns! Tips, ta chansen NU för det är mycket lax därute...
Ring eller maila!

Välkomna!
Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se