Saturday, February 16, 2013

ÅRSDEBUTEN BLEV SUCCE FÖR LINKÖPINGS-GÄNGET

ÅRSDEBUTEN BLEV SUCCE FÖR LINKÖPINGS-GÄNGET
Idag var min första fiskedag i södra Östersjön för i år och helgens gäster är fiskekompisarna Henrik, Andreas och Jonny. Efter fredagkvällens taktikgenomgång under middagen på Hotell Svea där gästerna bor var dagens attackplan klar. Full satsning och iväg till hotspots. Det var svaga vindar men mulet hela dagen så det var riktigt behagligt att vara ute på havet.

Jonny med nytt PB 12,5 kg. ISMO MAG Svart silver i ytan 30 gr bly.
 HUGGEN AVLÖSER VARANDRA
Glada grabbar när livet är som bäst = lax på kroken i dubbelhugg!!!
Väl på plats händer ingenting till att börja med men sen blev det en rejäl huggsexa när vi väl hade hittat rätt. Vi hade bl a 2 trippelhugg och dagens tyngsta lax vägdes till fina 12,5 kg (Svart Silver ISMO Mag) och som därmed blev nytt PB för Jonny. Den laxen släpptes varsamt tillbaka efter ett snabbt foto och simmade kvickt iväg. Flertalet övriga laxar släpptes åter till frihet via försiktig avkrokning i vattenytan utanför båten utan att lyfta in fisken i båten. Går oftast väldigt fint att lossa kroken utan att vidröra fisken. Några mindre laxar behölls som matfiskar då de antingen hade klippt fettfena eller synliga skador på ryggfenorna vilket är tecken på att de troligtvis ej är vildlaxar.


Andreas med en i raden av återsättningar av lax
Imorgon är det nya tag igen med samma gäng och förväntningarna är skyhöga efter dagens succestart. Bästa årsdebut jag upplevt någonsin vilket ger förhoppningar inför fortsättningen på denna laxsäsong.

Fortfarande heta datum kvar att boka under högsäsong för laxtrolling i Södra Östersjön (utgår från Bornholm, Simrishamn, Kåseberga):

Februari:
mån 18 (Svag västlig vind enl YR.no) och 22, 23 och 24 (ser också bra ut enl YR.no med svaga vindar. Nu vet jag var laxen befinner sig...)
Mars
17, 18, 19, 20
April
2, 3, 4, 7, 8, 18, 19, 24, 25, 26
Maj
7, 8, 13, 14 ,15, 16
Dagar att boka för laxtrolling på vandringslax med Grisslehamn som utgångshamn:
Juni

7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ,15, 16, 17, 18, 19

Ring eller maila mig om intresse finns! Tips, ta chansen NU för det är mycket lax därute... Specialpris i februari. Ring eller maila!

Välkomna!
Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201egin_of_the_skype_highlighting RAT
per@wildwater.se