Thursday, December 6, 2012

Högljutt laxaskrik Simrishamn - åter en bra dag!

FISKEKOMPISARNA NIKKI OCH MICHAEL "TYSKEN" BOKADE EN FISKEDAG IGEN
Killarna fick blodad tand efter fisketuren vi hade tillsammans för två veckor sedan och passade på att boka fiske från Simrishamn idag igen. Här snackar vi nyfrälsta trollingfiskare som redan anmält sig till Trolling Master Bornholm 2013 vilket skvallrar om en stor portion självförtroende vilket är underbart. Bara att "Gi den gas" som danskarna säger. Vi var återigen helt själva på havet i området utanför Simrishamn och visst var laxen på plats även idag! Det tog inte lång tid innan vi öppnade dagens fiske med ett klockrent dubbelhugg på riggen. Den ena laxen föll för en löja fiskad bakom en flasher på "Bullen djupet" 78 fot ner...och den andra bakom en dansk specialare som vi kan kalla för "Posten Special..." dvs en liten Stive fiskad bakom en minidodger. Bra start och hög stämning ombord i den kalla vinden som inte var lika mjuk/svag som utlovat. Vi fick återigen en tuff dag på havet men det gick fint eftersom vi har både gångvärme och diselvärmare ombord. Rätt skönt faktiskt...



Bra start på fiskedagen med dubbelhögg på riggen
HÖG LJUDNIVÅ OCH KRAMAR OMBORD...
Nikki har satsat hårt för att fånga en finfinlax och idag skedde det via en VK-flasher i grön/vit kostym med en minilöja bakom som man som Västeråsare skulle kunna kalla för VSK:aren... Nikki gjorde allt rätt och jag kan håva en lax på 9 kg i kanonfin kondition. I momentet senare blir jag omfamnad av en överlycklig fångstman som efter alla dessa år äntligen lyckas landa den stålblanking.

Strålande glad Nikki med 9 kgs lax och därmed personligt rekord


Vi hörs framöver!!!
 
BOKNINGSLÄGET framöver "Fånga din egen Jullax"
Lördagen den 8 dec ser fin ut med svag vind och är obokad i dagsläget. Söndagen den 9 dec är också fri men där får vi vara lite observanta på vindprognosen. Därefter tvistar YR.NO och DMI om tisdagen den 11 dec som är obokad just nu om det ska bli lugnt eller vind. Vi får se hur det utvecklar sig. Kommer vi bara ut på havet så är det stor chans till fångst av Jullax. Sen är nästa lediga dag fredagen den 14 dec.
Häng med här på laxbloggen som uppdateras frekvent!

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se