Sunday, November 6, 2011

Abborrar/havsöringsjakt och brum brum brum...

I fredags var jag co guide åt Pierre tillsammans med Lasse H och Peter T. Dagens kunder var Skanska/Nordea som beställt abborrefiske. Det nappade på ok och alla fångade fisk men det var inget rally direkt förutom i Lasses båt som var bäst i klassen denna dag!!! En hel del bonusgäddor fångades i båtarna på den något korta fiskedagen. God lunch i det fria smakade bra. Var iland redan kl.14.00. En bra dag med trevliga gäster i båtarna! På bilden Agneta med en av borrarna.



Igår, lördags, var det återigen dags för jakt efter de silvriga, havsöringarna i Stockholms skärgård. Med i båten var återigen Mats och hans läkarkollega Lennart (fångade en fin 11 kg lax i Singö i juni i min båt, en av få laxar där dock...). Mats och mitt havsöringssjälvförtronde var ju stärkta av förra lördagens fångst men denna dag så visade sig havsöringarna från sin sämsta sida. Dagens enda kontakt med de silvriga hade Lennart som kort drillade en stridbar fisk. Det var det hela. Typiskt havsöringsfisk. God lunch och som vanligt många goa historier och trevligt sammanfattar vi dagen. Nya tag i veckan igen.



Lutar åt att jag sjövägen kör ner min nyservade amerikanska trollingbåt Carolina Classic 28, som har all utrustning för ett bekvämt fiske, från Stockholm till Simrishamn nu i veckan. Laxfiskesäsongen i området har börjat på bästa sätt på många år så det lovar ju gott inför en stundande låååååååång trollingsäsong (till Midsommar nästa år). Oavsett om du är trollingproffs, ingår i eget trollingteam eller är nybörjare så är du välkommen att slå en signal eller maila om du är sugen på enligt uppgift extremt starka och huggvilliga laxar. Vädret är ju också bra nu med milt och hyfsat lugna vindar mest hela tiden.



Mvh, Per


+46-(0)701-800201