Wednesday, May 23, 2012

Mycket fisk idag syd Väröy


Idag blev det fullträff för tunga seniora pojkarna i Grupp Höjer som samtliga 4 är medlemmar i Halörs Fritidsfiskarförening i skånska Höllviken (söder om Malmö) och som nu besöker oss på Lofoten Väröy Brygge för 4 dagars fiske. Vi fann fisken på klassiska Storfjellboen på sydsidan om Väröy och med en svag sydgående ström blev det perfekta drifter ner mot Möckelgarden. Fisken stod tätt på vissa platser vilket gjorde fisket trevligt för killarna. Mycket fisk över 10 kg med största sej blev 13,6 kg och största torsk runt 14 kg. Killarna sken ikapp med solen. På dagen blev det vindstilla och det var helt underbart att vara ute på havet.





De två båtarna i grupp Fruseco gick också ut på sydsidan och fångade bra med fisk. Efter lunch åkte gänget norrut för att fiska hälleflundra. Felix i gruppen sken också ikapp med solen efter att ha landat 2 st hälle. Inga jättar men dock akt så härliga när de är de första på meritlistan.
Minst sagt hög och god stämning på restaurangen idag efter dagens fina fiske.
Väl i hamn stod Ove "The Fileman" redo i sin blåa kostym att filitera dagens fångst. En mycket uppskattad service av gästerna. Är det Norges finaste och renaste rensrum??? Jag tror det!!! Bra jobbat Ove.
På kvällen njöt vi alla i restaurangen av underbart god ugnsstekt hälleflundra med tillbehör.
Imorgon reser Frusecogruppen hem och nya gäster anländer till Lofoten Väröy Brygge.
Nya tag imorgon igen.
/Mvh, Per Lundberg