Tuesday, May 1, 2012

Formen håller i sig - 5 laxar igår med 2 st 10 + på topp

VINDEN MOJNADE
Var igår ute med Bärtil Hansson som fått två dagars fiske i presentkort från sitt företag när han fyllde jämna år. Med sig hade han sina fiskekompisar Mike från England och Tommy från Sverige. Vi valde att starta fisket först vid lunchtid då vindprognoserna såg lovande ut. De blev de även i verkligenheten med långa sköna dyningar som ebbade ut helt tillslut på kvällen.

FISKET
Det tog inte många minuter efter att alla betena var på plats i havet innan vi får ett stenhårt djupriggshugg. Mike hojtar "There is a fish on that rod" och det gick inte att ta minste på sekunderna senare när linan löper iväg på rullen och knarren är högljöd. Mike har fiskat hela sitt långa liv och har landat över 1.000 laxar världen över i olika älvar. Han drillade med van hand in fisken som visade sig väga 10,6 kg. Bra jobbat.



Även Tommy och Bärtil får känna på starka laxar där den senare får den största på 10,7 kg. En mycket bra dag återigen och en underbar kväll på havet tills solen gick ner.



INSTÄLLT IDAG
Vi valde att ställa in fisket idag pga gungande hav så vi får hoppas att den 12 juni blir fin i Grisslehamn istället. Vi ses då igen!

Nya tag imorgon igen. Vindprognosen ser mycket bra ut de kommande dagarna så långt man ser.

Mvh, Per
P.S Bilder kommer senare när jag har kameran tillgänglig. Man lever ju i kappsäck numera... D.S