Saturday, March 10, 2012

Succe för norska trollingskolan på Bornholm/Verona


Succe för den norska trollingskolan
Den norska trollingskolan blev en succe där alla deltagarna fångade lax och flera höjde sina personliga rekord. Många av norrmännen har redan sagt att man kommer tillbaka nästa år. Då säger vi från arrangörshåll...varmt välkomna!!!

Mycket bra fiske
Fiskemässigt fångades det en hel del lax i alla båtarna där många av laxarna återsattes. I min båt hade vi bästa fisket på torsdagen då vi inledde med ett fyr-hugg så det ylade ordentligt från både rullar och glada norrmän. Största laxen på 11,2 kg (bilden) fångade Öyvind som trollingfiskade för första gången men förmodligen inte sista... Det kom upp lax i alla båtarna.




Teoripass på trollingskolarna
På torsdagkvällen efter middagen kom Sören från danska Garmin och berättade om de senaste heta produkterna för oss trollingfiskare och svarade på diverse frågor. Ett bra initiativ som uppskattades av deltagarna. På fredagkvällen visade Martin "Röda Baronen" Sethman sina bästa tips för att lura laxen till hugg. Första kvällen höll Verona Per ett pass om tips för fiske med agnfisk och hur man knyter tackel. Mycket matnyttig info och uppskattat!!!



Fjällprover
Vi fortsätter med fjällproverna och fångststatistik där vi undersöker andelen odlad kontra vild lax. Underlaget börjar fyllas på ordentligt nu.

Vi tackar alla glada norrmännen som nu har åkt hem och önskar er välkomna nästa år igen.
Deltagarna till den danska trollingskolan börjar nu trilla in.

Det var högt i tak och hög stämning sista dagen med gänget på Verona igår kväll. Sen start för vissa idag...

Den 18, 19 och 20 mars finns att boka. Passa på för fisket är riktigt bra. Hör av dig så berättar jag mera.

Mvh, Per
0701-800201