Tuesday, March 13, 2012

10-hugg och succe för danska trollingskolan Bornholm/Verona!!!

FORTSATTA UNIKA LAXFISKEUPPLEVELSER FÖR DELTAGARNA PÅ DANSKA TROLLINGSKOLAN

Idag, sista fiskedagen med danska trollingskolan, fanns det inga tveksamheter om vilket område vi skulle fiska i efter gårdagens succefiske. Vinden var hårdare idag med 10-12 m/s under dagen från SV med sköna vågor... men inga problem att fiska i med våra båtar. Idag kom det upp mycket lax i båtarna med många C&R. Solsken, varmt och riktigt laxaväder.

10-hugg...Hallå!!! När var det senast i Östersjön???


I Verona Pers båt hade man en drömdag med det otroliga utfallet att man med 10 beten i havet får starka laxar samtidigt på alla krokar - ett så kallat 10 hugg. Lite tidigare hade gänget jobbat 1 timme med en lax som tog 1000 fot lina utras... men det är oftast något som inte riktigt är som det ska då och det visade sig att en 12+ kg lax hade blivit krokad i stjärtspolen. Vi bugar för dagens laxakung med gäster som fått en unik laxfiskeupplevelse. Abel jobbade på starkt som vanligt och stortrivs i stora friska vågor. I hans båt landades bra med lax och dem hade en kanondag. I oldboysbåten, Lasse, där medelåldern är drygt 65 år fick man också lax men det var en tuff dag i de höga vågorna med största lax 7,1 kg. De inledde starkt med ett dubblehugg. I min båt med gästerna Jörgen, Claes, Peter och Jacob hade vi toppar med laxar på 12,1 kg och 11,2 kg med ett avslutade trippelhugg i ytan där laxarna gjorde rent hus på babord sida så det ylade frisk i rullarna. Laxfisket i södra Östersjön är förnärvarnde imponerande. Hoppas det fortsätter så.


EUFORISK STÄMNING PÅ AVSLUTNINGSMIDDAGEN PÅ VERONA

De flesta gästerna på danska trollingskolan, där det fanns inslag av både finska och svenska gäster, har fått uppleva trollingfiske efter lax när det är som allra bäst. Under middagen skålades det fram och tillbaka över borden och den sedvanliga "bordrundan" som hålls av "chefen" Verona Per där var och en berättar om sin fiskedag innehöll många euforiska berättelser av deltagarna. God middag med avslutande hemmagjord glass och en Irish-coffee satt som pricken över "I:et".

Imorgon är det hemresa för danskarna men mina gäster vill ut igen och då åker vi givetvis ut på havet. Vindprognos 1-5 m/s får även en lutrad fiskeguide att våga sig ut...
Simma lugnt!!!
Hälsningar från laxaön - Bornholm/Verona