Monday, May 3, 2010

Stor torsk och flundra från Väröy

Våra danska gäster med Peder Lichtenberger i spetsen har haft en tuff vecka på Väröy. Det har blåst ordentligt men killarna har varit ute de flesta dagar ändå. Belöningen kom med torsk på 30,6 kg (camprekord) 130 cm lång fångad på sydsidan av ön av John och flundra på 169 cm ca 65 kg fångad av Per på nordsidan av ön. Allt fiske inom några få sjömil från campen. Tackar Peder och alla andra tuffa danska "dynamites" för gångna veckan. Hela campen är bokad till er nästa år första veckan i maj.

Nya gäster anlände igår med bl a stabila Göteborgarna Håkan och Conny (historierna är många om dessa gossar t ex; första gången de kom till oss på Röst för många år sedan kom de i cab som de kört hela vägen från Götet till Nordnorge, Håkan har gjort ett vardagsrumsbord med en av sina drömflundror nedsänkt i glas-skivan och stora långa och starka är de så tjejerna på Väröy lär hålla utkick ...) som är på jakt efter storflundrorna som vanligt. De har redan parkerat båten på en av sina hotspot enligt vår camp mgr Marcus som är på väg ut på havet med en av två grupper i Rune Nilsson gänget. Väderprognosen ser fantastisk ut för hela veckan så det ska bli spännande att följa hur det går för gästerna. Känns som det är något stort på gång.
Följ fisket på Väröy och Röst under säsongen på vår Norgeblogg här intill. Uppdateras kontinuerligt.

Jag har nu börjat återhämta mig efter en ganska lång och intensiv laxperiod i södra Östersjön och åker upp till Väröy på i slutet på denna vecka. Tar med den andra av våra nya 24 fots Capelli båtar. Som vanligt händer det massor på fiskefronten under andra kvartalet. Johan har kanonfiske på lax utanför Simrishamn och mina gösmetespön är redan tacklade och klara för en av säsongens kommande skönaste fiskeupplevelser. Det blir några dagar gösmete när jag kommer hem från Norge i slutet på maj innan laxfisket utanför Stockholm drar igång för fullt.

Idag åker jag ut till Christer Brantzell på Rindö Marin för att gå igenom vad som ska servas på min laxfiskeplattform, Carolina Classic 28 så den är toppad till vandringslaxfisket.

Mvh, Per - bilden nedan är från starten på Trolling Master Bornholm 2010 när vi gasar på lite i vågorna. Vi kom 2a totalt i lagtävlingen bland 238 team.