Saturday, May 22, 2010

Full fart på Väröy








Förra veckan har minst sagt varit hektisk. Örjan "Fiska Fiska Fiska - huvudpersonen på DVD:n för inspiration för ungdomar att börja fiska" Lundholm med sonen Martin (magisk förmåga att fånga fisk även under svåraste förhållanden) och kompisarna Ola och Patrik anlände på måndagen med helikoptern. Sköna norrlänningar och god stämning är bara förnamnet då dessa herrar kliver i båten!!! Fiske i dagarna 4 och som vi kämpat. Drömfisket på söndagen var som bortblåst på måndagen i de svaga vindarna. Killarna fångade dock torsk, sej och hälleflundror men mest i ordinära storlekar. De stora får vi satsa på nästa gång. I den alltid rådande spytävlingen pga sjösjuka mellan far och son blev det högoddsare denna gång (3000 ggr pengarna) då det blev 0 - 0 alltså ingen spydde!!! Vanan trogen hade Örjan även denna gång med sig en produktinnovation iform av en egenhändigt utformad jiggskalle. Se ovan. Den fångade fisk! Hoppas vi ses nästa år igen.
På fredagen och lördagen var Bengt och Kristina Bergkvist och hennes kusin Gustav med i båten. Gänget tycker om Hälleflundrafiske och alla fångade flundror men mest i ordinära storlekar. På fredagen åkte vi ut på sydsidan för att fiska torsk och sej men vindprognosen på 1-3 m/s hela dagen stämde inte alls och det blev efter några timmar tillslut 12 m/s så det var bara att åka lugnt tillbaka till campen. Hoppass även vi ses nästa år igen.

Vidare så servades alla båtarna under veckan vilket tar sin lilla tid.
Är nu åter i Stockholm för en månads laxtrolling för att sedan åka tillbaka till Norge efter Midsommar igen. Marcus håller ställningarna på Väröy. De närmaste dagarna blir det några turer på skärgårdsfiske. Återkommer med rapporter.

Mvh, Per - som är något sliten efter gårdagens 130 mil i bil Bodö - Stockholm även om man åker skönt i VW Touaregen.