Tuesday, March 25, 2014

Kanonfint fiske för 4:e gruppen på NTC Bornholm - C&R praktiseras flitigt

Laxfisket i Östersjön håller världsklass!
Egentligen ganska få sporfiskebåtar ute på havet igår i de södra delarna av Östersjön enligt de uppgifter vi fått trots stundtals spegelblankt hav men så var det ju måndag och många var väl på jobbet. Fisket var riktigt bra igår med en största lax fångad av en dansk kollega som fick en fin lax på hela 18 kg som efter ett kort besök i gumminätet och vägning fick friheten åter och simmar vidare. Rapporter från ett annat kompisgäng på svenska sydkusten hade också fint fiske med en 13 kgs på topp och flertalet C&R.
NTC-guiden Per "Verona" Sjöström hade en bra dag på havet med sina gäster. Alla gästerna fick känna på kraften i Östersjölaxen och en lax på 11,5 kg behölls i det 5-mannagänget. Övriga laxar varsam C&R som fick friheten åter och nu har chansen att ta sig hela vägen norrut till väntande lek och svingande flugfiskare i våra älvar om nu inte nät, fällor och annat elände (kraftverken hade varit bra att flytta på men görs ju inte i en handvändning) i våra älvmynningar sätter stopp för den naturliga vägen hem.

Vårt 4:e NTC gäng som nu är på Bornholm fick återigen uppleva en fantastisk fiskedag
Detta skrev NTC-kollegan Andreas "Nykomlingen" Ander på sin blogg för att sammanfatta dagen:

De senaste tre dagarna har vi haft ett fantastiskt fiske i vattnen runt Bornholm. Alla deltagare har fått drilla lax och stämningen är hög hos deltagarna. Vi har nu en skön mix av danskar, finnar, ålänningar och svenskar här på Verona.
Fisket är som sagt mycket bra och fiskar på drygt 15kg har landats och återutsatts, ett fåtal fenklippta laxar har tagits upp och kommer att spisas i en eller annan form.
Ytfisket har dominerat men vi har även fått fisk på riggarna ner till 120ft! Ismo Magnum har fiskat allra bäst men det har även tagits en hel del fisk på löja och andra skedar i varierande form och färg.

En fin 12 kg vildlax som simmar vidare norrut!
15 kg östersjölax som håvats i Foxhåvens mjuka skonsamma gumminät, en bra C&R håv.

Mvh, Per Lundberg
per@wildwater.se
+46-701-800201