Saturday, October 5, 2013

Lyckad laxpremiär - Simrishamn

Säsongspremiär Simrishamn
Efter låååånga 325 sjömil Stockholm - Simrishamn i min nyservade Carolina Classic 28 var det i torsdags dags för laxpremiär.

I torsdags hade jag VVS specialisterna företaget Dahl Sverige AB med kunder med i båten. Det var ganska tuffa vindförutsättningar från syd men helt klart fiskbart. Vi beslutade oss för att mest fiska medsjö 5-6 sjömil ut från hamnen (minst 4 sjömil fram till 31 dec då havsöringen är fredad tills dess). Vi fiskade med 6 spön, 3 på varje djuprigg ner till 100 fot. Ganska omgående får vi napp på nedersta betet bakom en flasher. Sekunden senare går laxen upp i ett hopp och går lös. Typiskt men kul med aktivitet direkt på nedsläpp.

7 laxar i båten och 2 tappade
Under dagen så nappar det på lite då och då medans vi trollar oss norrut. Alla fyra gästerna får drilla lax. 3 st fettfene-klippta laxar runt 4 kg fick följa med till hamn medans vi släppte 4 st med fettfena, enligt de nya reglerna som gäller från 1 aug i år. Fettfenelaxarna simmade alla piggt och raskt ner i djupet igen efter snabb avkrokning.


Mvh, Per Lundberg