Sunday, March 10, 2013

Heta nyheter på ISMO Mag lockar lax och blåsväder på Bornholm

TESTFISKET MED NYHET FRÅN ISMO MAG = KOMMANDE FAVORIT FÖR ÖSTERSJÖTROLLARE!!!
ISMO Mag i mässing och koppar
 
Vi är några kollegor som testfiskat två nyheter från Gladsax Fiske, som tillverkar klassiska skeddraget ISMO Magnum, som slagit mycket väl ut. Det är en ISMO Magnum i ren koppar och en i ren mässing. Vi har fiskat dessa i orginalutförande från tillverkaren dvs ren koppar på fram och baksida resp ren mässing på fram och baksida med en fjäderring (storlek 10 mm) i toppen och en fjärdering (storlek 10 mm) nederst på draget. Kroken var en Eagle Clow i storlek 2/0 (inte en endaste lax har jag tappat på den kroken = en ny favorit hos mig efter år av tveksamheter...). Första fiskepasset gav 8 st laxar på koppardraget och 2 laxar på mässingsdraget där laxarna verkligen valde ut dessa beten bland andra favoriter... Uppgiften var även att kolla så skedarna höll för påfrestningen från attakerande laxar. De exemplar vi testat har alla klarat av påfrestningarna i hål och ringar. Kopparplåten och mässingsplåten är något tunnare än den vanliga plåten i ISMO-betena så skeddragen kommer ofta upp böjda och deformerade, i förhållande till sin ursprungliga form, efter laxen tagit betet. Men det har visat sig att det inte spelar någon större roll då skedarna bara fortsätter att locka lax efter lax efter att vi böjt tillbaka skedarna. Magisk helt enkelt.

Första laxen fångad på koppar ISMO Mag
Första laxen på koppar ISMO Mag
Första laxen på mässing ISMO Mag


Leveranserna börjar i stor skala i början på april men beställningar från sportfiskehandlare tas emot på Gladsax Fiske redan nu. Kontakta din lokala sporfiskebutik för mer info. Lokala sportfiskebutiker på Bornholm och Jan Ljunggren i Simrishamn har precis beställt dessa skedar i flera hundratal. Kommer finns att köpa av lokala handlare i hamnen till Bornholm Trolling Master. Tar dessa skedar största laxen på TMB??? Favoriter i min box numera... (kopparskeden har lockat flesta laxar).

KALLA SIBIRISKA VINDAR JUST NU PÅ BORNHOLM = TUFF START PÅ DANSKA TROLLINGSKOLAN
Blåsigt idag i Allinge 4-5 meters vågor ute till havs
Vågor, vågor och vågor.....

Södra Östersjön och därmed Bornholm har drabbats av kalla hårda vindbyar från ost med kyla ända från Sibirien. Vindbyar på 28 m/s har uppmätts och medelvind på 15-17 m/s har vi haft nu några dagar. Enligt vindprognoserna skall östanvinden släppa sitt grepp om oss med början imorgon och vara betydligt beskedligare från tisdag och framåt. Den "danska trollingskolan" startade idag och det är teori på "schemat" idag och imorgon. Många av deltagarna på denna del är nybörjare så det är massor av frågor och funderingar som vi reder ut några dagar nu.
Teoripass på Verona på trollingskolorna
Lyckligtvis kunde samtliga deltagare stanna en dag till så vi räknar med fiske på tisdagen och även onsdagen. Just nu i skrivande stund håller bornholmaren Simon Damkilde Christensen från Nauticknowhow som är lokal Garmin återförsäljare ett mycket uppskattat föredrag om båtelektronik och säkerhet. Betoningen ligger på Garmins alla nyheter och de är många. Det går bra att kontakta Simon om du har frågor om din Garminutrustning. Han nås på telefon +4551806214 och mail info@nauticknowhow.dk. Hemsida www.nauticknowhow.dk.
 
Nya laxatag på havet på tisdag.
 
Fortfarande heta datum kvar att boka under högsäsong för laxtrolling i Södra Östersjön (utgår från Bornholm, Simrishamn, Kåseberga):
Mars

17, 18, 19, 20
April
2, 3, 4, 18, 19
Maj
7, 8, 14 ,15, 16
Dagar att boka för laxtrolling på vandringslax med Grisslehamn som utgångshamn:
Juni

7, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 18, 19

Ring eller maila mig om intresse finns! Tips, ta chansen NU för det är mycket lax därute...

Välkomna!
Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se

Mvh, Per Lundberg