Friday, June 22, 2012

Glad Midsommar!

Körde ett gäddpass i tisdags som co-guide åt Pierre Reif vilket var mycket lyckat och skoj. Kunder för dagen var Ebeco som bjudit med sina kunder. I min båt var Max, Mattias och Tomas och de var helt exalterade över varje fångad gädda. Vi hade superskoj. Vilka galningar... Det blev 13 stycken totalt med 3 st på runt 5 kg (5,2 kg på topp) och många följen och båtvändare som även de höjde pulsen på grabbarna så det ekade över fjärdarna... Vattnet vi fiskade på var lite nytt för mig men efter kort taktikgenomgång med erfarne Pierre så var planen kristallklar. Vi kom dock inte helt rätt på förmiddagen då det blåste för hårt för effektivt fiske men efter lunch kom vi rätt. Pierre och Lill-Lasse (ej Hedberg) fiskade bäst och de landade 21 resp 26 gäddor i båtarna. Största för dagen kom i Lill-Lasses båt och vägde finfina 9,34 kg. Ett mycket lyckat arrangemang.

Ett annat mycket lyckat arrangemang även om fisket var trögt var i onsdags då Uffe Jonsson på Zengun hade bokat 6 båtar laxtrolling i Grisslehamn. Fisket var mycket komplicerat då det var stark ström. Det kom upp lax i Uffes båt och bröderna Ander´s, 8 resp 10 kg. Fiske är fiske och det är inte alltid det trillar upp massor med fisk. Gästerna var ändock nöjda med en skön dag på havet och avslutningen med grillning i hamnen satte pricken över i:et. Nya tag till nästa år planeras redan nu. Hoppas då på bättre fångstlycka.

Nu väntar lite Midsommarfirande och vidare färd till Väröy för 2 veckors havsfiske.

Glad Midsommar önskar Per!
P.S Gratulerar Martin "Baronen" Sethman till nytt PB på lax med sin fina fångst utanför Singö av en 19,1 kg tung odlad lax! D.S