Sunday, November 21, 2010

Kanonfiske i Simrishamn!




Laxfisket på topp nu:
Laxarna är verkligen på hugget i Simrishamn nu. Rena drömfisket. Igår hade en båt "7 hugg" dvs 7 laxar som nappat samtidigt. Flera 3 och 4 hugg rapporteras det om. Resultatet igår lördag blev 3,5 fiskar fångade i snitt per båt på 20 tal båtar som utgick från Simrishamn är ju verkligen bra. Det är fiskbart även idag söndag och fram till lunch så var det lite lugnare. Dock fick jag en rapport om ett klockrent 5-hugg från Bornholm så visst nappar det.

Vidare kommer det fina fångstrapporter även från Bornholm och danska Mön där man oftast fiskar runt det gamla yrkesfiskarnästet Kriegers Flak. Verkar alltså som det är gott om huggvillig lax i Östersjön så vi hoppas på en mycket trevlig laxfiskesäsong.

Tillgänglighet:
Ska köra ner min trollingbåt, Carolina Classic 28, från Stockholm till Simrishamn så snart vindar och lufttemperatur medger det. Räknar med att det blir ett antal fiskedagar innan Jul så hör av dig om du vill boka en dag. Mellandagarna och runt Nyår kör jag också.

Båten:
Den 7 ton tunga båten går fint i havsmiljö och är utrustad med både gångvärme och dieselvärmare så det är varmt och skönt i den stora kabinen där man kan värma sig mellan laxdrillningarna. Det 3,20 meter breda akterdäcket gör att man inte behöver trängas. Toalett, kylskåp, micro är annan bra utrustning. All fiskeutustning i topptrim!

Drömgränsen:
Målet är att fånga en lax över drömgränsen 20 kg! Rekordet på mina guidningar har Sture Eriksson då han drillade in en storlax på 18,2 kg våren 2008. I år ska drömgränsen passeras...

Alla är välkomna!
Alla är välkomna; trollingproffs som nybörjare. Företag eller privatpersoner. Alla kommer att få med sig ovärderliga kunskaper, ideér och upplevelser...
Bilderna visar:
  1. Matti med fin lax från i våras
  2. Trollingoraklet Olle Bussenius och undertecknad med fin "tavla" från i våras i Simrishamn
  3. Båten i hamn
  4. Båten in smooth action...
Mvh, Per
Tel: 0701-800201 eller mail: per@wildwater.se