Sunday, November 15, 2009

Trolling i Vänern och kul havsöringsfiske i Stockholm!

Två godkända havsöringar från Stockholm


Fina förhållanden för havsöringsfiske. Patrik spanar in nästa hak.

Trollingfångad Vänernöring på 63 cm

Det är lite från det ena till det andra just nu. I fredags hjälpte jag Mattias "Lakakoffa" Nilsson med en styrning i Vänern/Bromö och igår lördag stod det havsöringsfiske i Stockholm på agendan med IT-specialistföretaget Rumbline.

Fisket i Vänern var trögt och vi beslutade att hålla oss landnära pga vind/vågor och att samtliga gäster ville ha "så fast mark" som möjligt under fötterna då det var "dagen efter". Killarna fick se lax, öring och gädda men det blev endast en godkänd öring 63 cm med hem som tog ett skeddrag på 21 fot. Kontakter med andra fiskekollegor runt om sjön rapporterade liknande fångstresultat. Men vi hade en supertrevlig dag på sjön och killarna tyckte det var kanon!

Igår hade jag David och Johan från Rumbline med i båten som bjudit med Peter från Handelsbanken. Killarna landade 5 havsöringar varav 2 höll godkänd längd med 63 cm på topp, drillade 5 st varav några med helt OK spöböj men som tyvärr av en eller annan anledning klev av och 5 st tydliga hugg. Vi hade kontakt i princip på alla hak (som genom åren gett bra resultat) vi fiskade på. Kul att det verkar vara stigande trend på spinnfisket efter havsöring i Stockholm. Luddedrag i Bapelsin dominerade denna dag som huvudrätt för havsöringarna. En tydligt självlysande grön pärla vid beteslåset kanske var det som gjorde susen. Testa du med! Energin i båten var så klart på topp och en av de bästa platserna kallas numera för Rumbline-stenen där det hade samlats många havsöringar denna dag.

Finns tillgängliga dagar för havsöringsfiske och riktat fiske efter grov gädda i Stockholm de närmaste två veckorna sen blir det trollingfiske i Vättern fram till Jul och en bit in på nya året. Varmt välkomna om ni är fiskesugna!

Mvh, Per