Friday, January 30, 2009

Förväntan, förhoppning och fiske engagerar

Om du fiskat lax i Simrishamn så är dessa bilder några du mött tidigare. Lockande? Nu är det dags för laxsäsong igen. 3,5 månad är jag och Abelsson på plats i Simrishamn av och till, mest till... Specialerbjudande erbjuds om du vill med ut på havet 2 dagar eller fler fram till mitten på mars. Högsäsongen pågår till mitten/slutet på maj. Gör upp förutsättningarna med någon av oss när du bokar. Det är allt från kort-utflykter utanför hamninloppet till riktiga långresor/laxexpeditioner till platser där få någongång tidigare fiskat. Vi har även uppfyllt senaste myndighetskravet för charterfiske i havsmiljö, som t ex Östersjön innebär, med certifieringen Sjöbefäl klass 7. Nu är det laxfokus!!!
Välkomna!!!


Kapten Lundberg iklädd Ursuit Gemino Operative räddningsdräkt. Ser på honnören att det var ett tag sedan jag gjorde lumpen. Får nog träna lite mer.


Gästen Magnus trivs i den lånade Ursuit-torrdräkten att ha under flytoverallen


Hur gick dagens fiske då? Jamen vi fick 2 havsöringar under måttet och ett gäng torskar. Väntar alltså fortfarande på första vrålhugget. Det supersköna paret Magnus och Bibbi, som också var med, tar nya tag och då för 9 gången med mig som guide!!! Då vet man att laxfiske är laxfiske och att det kan dra till ordentligt vilken sekund som helst. Det är kanske det som är själva grejen med fisket och som gör oss bara än mer laddade för nästa tur. Pelle Carlsson var ute med lika rutinerade Hasse Emilsson och herrarna lyckades bra med 2 st 4 plus laxar och en på 7,7 kg. Bra jobbat för det var svårfiskat idag i den NO-vinden.
Nya tag till nästa helg. Lördagen den 7 feb blev avbokad pga av sjukdom. Hör av dig om du vill med ut.
Mvh, Per
P.S Ställde in helgens fiske lör och sön pga något för hög vindprognos D.S