Tuesday, April 15, 2014

Ylva och Mats Boström fiskade fint

Fina laxar till Ylva och Mats Boström!
Ylva och Mats Boström kom på en fyra dagars tur till Bornholm och Hotellpension Verona för att njuta av denna speciella ö och fisket här omkring.
Första dagen fiskade vi runt Davids Bank och fick mest mindre laxar men helt ok. Andra och tredje dagen åkte vi västerut och hade riktigt bra fiske. Både dubbel- och trippelhugg fick vi vara med om med stridbara laxar. Ylva passade på att slå PB med en fin lax på 11,3 kg och Mats fick också 10 kg plus. Några behölls och några släpptes åter. Vilket fint laxfiske det är i området.


Fjärde dagen var det lite blåsigt så då hade vi utflykt på ön. Vi hann med besök på fyren Hammaren, gamla fästningen Hammershus, Ylva höll hov i botanik och visade många fina unika blomster och visade den mycket smakfulla Ramslöken som finns här i stor mängd. Några kast efter havsöring blev det också men ingen på kroken denna gång. Sen skjutsade jag ett glatt nöjt par till flygplatsen. Denna resa var till ända men en ny 4 dagarsresa är redan bokad till nästa år. Men vi väntar inte så länge på nästa fisketräff utan ses redan om 2 veckor för en tvådagars tur från Simrishamn.

Fin klippt 10 plus lax

Fin Garmin ekolodsbild på 8012-skärmen via nymonterade genomskrovsgivaren Airmar B60
i brons med 20 grader vinkel. 600 Watt 200/50 Hz.
Inte långt senare högg laxen...

Även denna "båge" gav laxhugg.

Lediga dagar att boka för laxtrolling i södra Östersjön i vår är:
  • 13, 14, 15, 16 maj från Simrishamn
Lediga dagar att boka för vandringslax från Grisslehamn/Singö är:
  • 10, 11 juni
Bara att slå en signal eller maila

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
per@wildwater.se