Monday, March 24, 2014

Dag 1 drömstart för sista NTC-gänget

Drömstart!
Sista gänget på Nordic Trolling Camp för denna gång fick igår en drömstart på sitt tredagarsfiske. Längsta fisken kom upp i skicklige "nykomlingen" Andreas Ander's båt och den mätte hela 113 cm. Guiderna kunde nu demonstrera Catch&Release ordentligt och gästerna fick med sig 1 st odlad lax per person iland. ALLA laxar med fettfena släpptes varsamt tillbaka och simmar vidare. Och detta skedde alltså på dansk vatten. För oss NTC-guider är en seriös C&R-policy vardag och en självklarhet oavsett var vi befinner oss i Östersjön eller för den del även på andra platser på jordklotet.

Vilsna tungor på nätet!
Det finns ju alltid några elaka tungor på nätet och nyligen kom ytterligare en vilsen stockholmsbaserad flugfiskeorienterad "put&take själ" som griper efter ett halmstrå för att svärta ner sportfiskegrenen trolling. För din egen trovärdighet hade varit enklare om du hört av dig till oss innan du vräker ut dina projektioner så hade dit inlägg inte blivit lika genant. Anmärkningsvärt i sammanhanget är att dessa s k "proffsbloggare" får publicera sina vilda ej faktabaserade fantasier på välkänd svensk sportfisketidning förstasida. Man blandar urskiljningslöst ihop allt ifrån yrkesfiske, sportfiske, guider, dioxin mm mm i en och samma kittel.
Vidare i kråksången så blir annonschefen på tidningen förvånad över att vi inte längre annonserar i denna tidning. Skandal är bara förnamnet. Skriv sakligt om ALLA sportfiskegrenar (just nu är det inte många positiva ord om trolling speciellt inte i Östersjön) så ska vi nog komma tillbaka till er med sexsiffriga annonsaffärer. Om alla runt Östersjön hjälper till skulle man inte behöva åka ända till Cabo San Luca i Mexiko för att kunna skriva flashiga repotage, uppleva hamnar fulla av fullutrustade sportfiskebåtar och ett sportfiske i världsklass. Laxfisket i Östersjön håller världsklass och det ska vi alla vara mycket mycket rädda om. Rätt förvaltat räcker Östersjölaxarna till ALLA. Ingen skulle behöva känna sig bortglömd eller förfördelad oavsett sett om man fiskar i älv eller hav!

Kanske dags nu att sjösätta kajaken i Östersjön och fånga en lax!!!

Mvh, Per Lundberg