Wednesday, June 12, 2013

Dax för lax efter gösmetet!

Dags för lax!
Imorgon startar jag trollingfisket efter vandringslax med Grisslehamn som utgångshamn. Fisket senaste tiden har efter en sen start blivit bättre för var dag och det landas fina fiskar även om de i antal inte är lika många per båt per dag som i södra Östersjön. Ska bli spännande att se om vi lyckas kroka på några storlaxar. Rapporter kommer.

Gösmete!
Efter senaste 10 dagarsresan upp till Väröy på Lofoten har jag kört några gösmeteguidningar i Stockholms skärgård. Vi har fått gös på alla turerna även om de inte har varit så stora. Gösmetet har varit lite komplicerat då vi endast fått mindre hannar som förmodligen är inne för att bevaka honornas rom och sina lekplatser. Det har varit riktigt många flötesdyk till gästernas förtjusning men ofta har det endast kommit upp rivna strömmingar efter vassa göständer. Gösarna har varit otroligt försiktiga och svårtrugade. Ett knippe gäddor har också klivit på. Gott om strömming på vanliga platserna. Inte många andra båtar ute på fjärdarna. En mycket trevlig fiskeform i bästa skärgårdsstil. Passar alla sportfiskare såväl nybörjare som expert.

Dubbelhugg
Linus med strömmingar på rad
Gös
Tony med en av sina fångade gösar. Nästa gång vi ses blir det större fiskar = Väröy...
Strömmingsfix

Abborre-jiggning - nästa trevliga skärgårdsfiske i höst!
I mitten på oktober kör jag igång med jiggfisket efter abborre i Stockholms skärgård. Ett mycket fångstgivande och trevligt fiske som passar såväl barn/ungdomar som rutinerad sportfiskare som garanterat kommer få sitt lystmäte i antal hugg på en fiskedag. På lunchen brukar vi tillaga varm lunch på Murrikkapanna som smakar extra gott ute i naturen efter ett förmiddagspass på fiske. Bokningar har redan börjat komma in och i dagsläget är följande dagar fria att boka. Välkommen med en förfrågan/bokning!
  • 15, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25 okt
Mvh, Per Lundberg
0701-800201
per@wildwater.se