Wednesday, April 3, 2013

SSBA Jonas med kompisar fick 5 laxar över 10 kg - Bornholm/Verona

SSBA Jonas, Bengt och Bernt hade superfiske från Bornholm/Verona
Jonas hårdtränar inför TMB 2013
Min tävlingskompis Jonas som är med i vårt team på Trolling Master Bornholm i år igen hade bokat  2 dagars fiske på Bornholm. Han hade med sig goa kompisarna Bengt "Mr Big Fish" och Bernt. Med i båten som "riggis och chef på lower deck..." var min kollega Lasse Hedberg. Tisdagen bjöd på kungaväder med solsken och i princip vindstilla medans förutsättningarna var lika idag förutom att vinden tilltog från NO under dagen.

5 st laxar över 10 kg på två dagar
Bernt med fin lax
Vi kan sammanfatta två dagars fiske som riktigt bra! 5 laxar över 10 kg och toppar på 11,5 ,11,3 och 11,2 kg. ISMO Mag i svenska flaggan, kopparskedar i olika modeller t ex Krokodil från danska Fairpoint (Thomas Pedersen), Flasher och löja har varit bäst. Vi avslutade en kanondag med ett klockrent  trippelhugg med stora starka laxar. Kan det bli bättre avslutning. Flera laxar återsattes varsamt i havet.
Jonas igen....

Bernt igen....
"Krokodilen" i koppar färg från danska Fairpoint lurade en 11 + kg laxarna
utanför Bornholm till hugg. 32 gram väger detta bete.

Gästerna trivs utmärkt på Hotellpension Verona på norra Bornholm
Gästerna har bott bra och ätit gott på Hotellpension Verona som drivs av Per och Bettina Sjöström. Kanonservice till bra pris. Mycket prisvärt! Testa det om ni kommer till Bornholm och fiskar. Fina hamnar på gångavstång till pensionatet.

28 personer från Tranemo Sportfiskeklubb kommer imorgonkväll till Verona. Dem ska trollingfiska och fiska från kusten i dagarna tre. Jag, Verona Per, Lasse samt Poul Stadler tar hand om gänget. Rapporter kommer.

Service av båt och utrusning imorgon för min del och nya tag på fredag igen.

Mvh, Per