Tuesday, June 29, 2010

Avslut laxfisket vid Singö

Sista dagen av två drillade Sören på darriga ben upp en mycket stark 6 kgs lax som Lasse på stadiga ben håvade. Betet laxen tog var en Ismo Qvack som satt på stumlina. Det blev åka av när laxen drog iväg och vi trodde alla att den var större. Dagen innan hade killarna fått känna på ett klockrent 5-hugg!!! Vilka härliga hugg vandringslaxfisket har bjudit på!!! Klart beroendeframkallande!

En kort sammanfattning av fisket i juni månad ger att i min båt fick vi de största laxarna 3 st över 13 kg med topp 14,1 kg första halvan av månaden. Därefter fick vi laxar mellan 6 och 10 kg vilka var otroligt kämpavilliga. 5-hugget som Lasse Lindström och hans tre kompisar fick uppleva är ju unika sportfiskeögonblick. Annars var det mycket kämpa för att få huggvillig lax på kroken och det kändes stundtals långt mellan huggen. Helt plötsligt ylade det till i en rulle och hoppet var åter på topp. Vi är nog många som hade förväntat oss mer av detta års vandringslaxfiske med tanke på den mängd lax som enligt uppgift simmar runt i Östersjön. Den kalla vintern kan ha ställt till det med vandingen men en slutlig sammanfattning är för tidig att göra. Vi får se hur det blir med stigningen i älvarna den närmsta tiden.

Nu väntar 3 veckor i Nordnorge på Lofoten på ön Väröy för min del. Rapporter kommer från denna helt unika miljö och fiskeplats.

Mvh, Per