Sunday, October 18, 2009

Säsongspremiär på Vättern!

Mina finska gäster med fina Vätternöringar


Kan rekommenderas: Shakespeare Ugly Stik Tiger 6 fot från ABU Garcia

En klassisk trollingbild som inger förhoppning och spänning...

Igår, lördag, var det dags för första fisketuren i Vättern/Karlsborg för den här säsongen. Med i båten var 2 gäster från Finland. Det var tuffa förhållanden med mycket vind från Norr men vågorna var inte så höga som man skulle kunna förvänta sig så det var OK fiskemässigt. Vi fiskade från en våra 6 meter långa italienska Capellibåtar som går otroligt bra i sjön med tanke på längd, bredd och vikt. Känns stabilt! Dessa båtar använder vi under sommaren uppe i Norge på våra fiskecamper Röst och Väröy, men med 8 st snabbt iskruvade djupriggsplattor och några spöhållare på relingen på sidorna så var den trollingklar.
Vi fiskade oss söderut med vinden i det 11 gradiga ytvattnet och använde till att börja med endast 5 st spön på riggarna. Ganska omgående krokar vi på en öring som tog en löja bakom en VK-flasher på 60 fot. Efter en stunds nötande utan resultat beslutar vi oss för att ta upp grejerna och åka tillbaka upp mot vinden. Sagt och gjort. I med grejerna igen och nu även med två paravanspön i sjön. Bomber RT och en guld/svart Bomber på andra sidan gjorde susen. RTn gav 3 öringar och den andra en öring. Det verkade som öringarna gillade dagens yttre förhållanden bäst. Två rödingar gillade även de nya Spin-N-Glo som jag testade för första gången (gästerna något tveksamma till att börja med till detta "mystiska bete" slut citat...). Intressant bete som finns att köpa hos CWC och att läsa mer om i senaste numret av FiskeFörAlla. Vi fick ytterligare 1 öring som gillade löja med klassisk Salsamössa. En tappad röding bakom båten som lossnade när vi fick en medskjuts av en stor våg men så är det med sportfiske; ibland vinner vi fiskare och ibland fisken. Vi summerar dagen med 8 landade fiskar varav 7 var godkända upp till strax över 60 cm. Killarna behöll någon matfisk till middagen.
Känns som det är mycket fisk i sjön och med lite lättare utrustning så är det ett riktigt kul fiske. Testade de nya Ugly Stik Tiger 6 fots spöna från Shakespeare (ABU Garcia) vilka kändes supersköna och perfekta till detta fiske. Dock är Ambassadeus 7000 rullarna nog lite väl grova för fisket på Vättern just nu. Ambassadeur 6500 är att rekommendera. Vill du med ut och testa trollingfisket i Vättern är det bara att slå en signal.
Mvh, Per
+46-701-800201