Sunday, April 29, 2012

Stark slutspurt gav en 5 plats i TMB 2012

REKORDFÅNGSTER KRÄVDES
Det krävdes rekordfångster av lax för att blanda sig i toppstriden i Trolling Master Bornholm 2012. Många team fiskade riktigt bra.

VÅRT RESULTAT

Efter en "mindre bra" insats dag 3 med 3 invägda laxar gjorde vi en kanonavslutning sista dagen med 66750 gram lax på vågen på de sex laxar som man får väga in. Det gav rekordhöga 11125 gram i snitt per fisk och sammanlagt 728 poäng (poängberäkning är 10 poäng per kilo lax och 10 poäng per invägd fisk) vilket är den näst tyngsta tävlingsbalja någonsin tävlingssammanhang, se nedan.... Största laxen sista dagen drillade Krister säkert in och den vägde 16040 gram. Vi slutade på en 5:te plats totalt i kategorin "bästa båt" 2184 poäng vilket vi är mycket nöjda med. Våra tre största laxar vägde:
  1. 16770 gram
  2. 16040 gram
  3. 14110 gram
Vi hade under tävlingsdagarna 6 laxar över 10 kg och 6 laxar över 9 kg vilket bevisar vilket fantastiskt laxfiske vi har i Östersjön om man kommer rätt.

GRATTIS KATEGORIN "BÄSTA BÅT"

Vi gratulerar svenska teamet GARMIN Sweden med kompisarna Martin Sethman, Pelle Karlsson och David Johansson från svenska GARMIN till segern i kategorin bästa båt med rekordfångst om totalt 2430 poäng (tyngsta någonsin i tävlingssammanhang). Sista dagen spurtade teamet förbi danska SEA PRO och noterade även den tyngsta tävlingsbalja någonsin en enskild dag med total poängen 740 poäng med 68110 gram på de sex man får väga in. Det gav 11351 gram per lax i snitt.

Vi gratulerar även danska SEA PRO  (2416 poäng) med skipper Henrik Tolstrup till andra platsen, svenska No Shit on the Dragon (2311 poäng) med skipper Joakim Gustavsson till tredje platsen och kollegan Lasse Hedberg som fiskade med skickliga trollgubbarna Åberg och Krille toppat med finska löjexperten Andreas (2195 poäng) till fjärde platsen (inte bra för mig att få leva med detta i minst ett år... men det var han som lärde mig trollingfisket några år tillbaka i tiden så det är OK).

GRATTIS KATEGORIN "TYNGSTA LAX"
Tyngsta lax lyckades svenska teamet Cuda fånga genom Johan Holmbergs lax på hela 18980 gram. Deras enda lax fångad under tävlingen vilket visar att alla kan vinna. Den var värd 50.000 danska kronor.

NATIONSKAMPEN
Sverige vann nationskampen i år igen. Danmark på andra platsen och Norge på tredje.

SPECIELLT TACK TILL
  • Tävlingsorganisatören TV2 Bornholm med Jan Jörgensen i spetsen för en fantastik trevlig och välorganiserad tävling.
  • Verona Per för att vi får bo och äta hos dig på hotellpension Verona. Där mår vi som kungar och för kunglig service av alla som jobbar där.
  • Hamnkapten Tom i Tejn för den fina båtplatsen som plötsligt blev ledig...
  • Simon från Nauticknowhow som lagade min utslitna autopilot kl.02.00 på torsdag natten...
  • Självklart även till mina tävlingsteam kollegor från SSBA - South Swedish Beer Assosiation - Jonas Eriksson och Krister "16 kg plus lax gånger 2" Karlsson (du bör öva din danska tills nästa år.... och Mr Olle "Dr Lax" Bussenius. Bra jobbat på lower deck...
För utförlig resultatsammanställning se:
RESULTAT TROLLINGMASTER BORNHOLM 2012

Vi ställer upp även nästa år!

Mvh, Per och teamkompisar

Friday, April 27, 2012

Fortsatt bra - 2a plats Trollingmaster Bornholm

DAG 2 - Trolling Master Bornholm

Vi fiskade fullt igår igen dvs 6 laxar vägdes in med största på 14100 gram. Sammanlagt ger det en andra plats i kategorin bästa båt bland de ca 250 startande teamen. Vår 16770 gram fisk som i förrgår drillades in av Krister Karlsson är fortfarande näst största i tävlingen i kategorin största lax. Sverige leder nationskampen före Danmark.

Idag en lång ny dag på havet. Starten går kl.07.00.

Vi får se hur det utvecklar sig...men det blir förmodligen små marginaler som avgör. En trevlig och välorganiserad tävling där det landas många laxar om man kommer rätt...

Mvh, Per

Thursday, April 26, 2012

Bra start på Trollingmaster Bornholm 2012

Vi fick en bra start på årets upplaga av trollingtävlingen TrollingMaster Bornholm. Vi leder i kategorin "Bästa Båt" och fick näst största laxen 16,770 gram (blev slagna med endast 20 gram).
Det gick generellt mycket bra för de svenska teamen så Sverige leder även nationskampen... Med i Wildwater-teamet i år är Jonas och Krister från rutinerade fisketeamet SSBA. Dr Lax, Mr Olle Bussenius, är chef på Lower Deck och håller ordning och reda på riggningen...




Idag är det ny dag och nya förutsättningar så vi får se hur det utvecklar sig... Starten är något förskjuten så vi startar förhoppningsvis ca kl.09.30.

Mvh, Per

Sunday, April 22, 2012

Kanondagar på havet

Kort rapport om fisket!

Senaste dagarnas guidningar har varit super trevliga i kungaväder dvs solsken och ingen vind att tala om med bra fiske.

Var ute på havet i fredags med Dennis, Peter och Anders som alla fick känna på starka Östersjölaxar. Största var på 12 kg. En kanondag.


Idag var brosorna Mats, Per-Åke och den senares son Anders med i båten. Dagen inleddes med ett skönt dubbelhugg med lax där den ena togs om hand av Per-Åke vars lax också blev dagens tyngsta på dryga 13 kg och den andra av sonen Anders där hans lax vägde ca 5 kg. Deras första laxar någonsin så det var en bra start. En kanondag även idag.


Nya laxatag imorgon igen med samma gäng.

Mvh, Per

Monday, April 16, 2012

Fina laxdagar på havet - Finska killarna drillar lax...

Ja, laxfisket fortsätter att visa sig från sin bästa sida. Gruppe Breitenstein fångar fina laxar med största på 12,6 kg av Marco och 9,8 kg av Esa. Fisket är fantastiskt såväl som vädret. Alla stortrivs...


Tack för mycket trevliga dagar tillsammans!

Kollegan Lasse "Stor Preben" Hedberg hade en fin balja idag med 16,6 kg på topp. Mer om det på hans blogg senare ikväll. Vrååååååålhuggen var flera.

Nya tag på onsdag för min del.

Mvh, Per

Sunday, April 15, 2012

Fisket rullar på - lax 12,3 kg

Igår hade jag finska killarna i grupp Breitenstein med i båten. Vi avvaktade lite i hamnen innan vi begav oss ut på havet pga att det var tät dimma. Väl på plats på fiskeplatsen så sprack det upp och vi hade en fantastisk fin dag på havet.

Efter en stund får vi ett stenhårt hugg på översta djupriggsspöt där laxen bet över en Fishlander i Watermelon-kostym (finns att beställa i WEB-shopen...betet har fungerat bra senste tiden). Pertti drillade hårt och bestämt upp laxen som var kort och tjock med vikten 12,3 kg.

Ytterligare en stund senare får vi återigen ett så där skönt hårt djupriggshugg där linan rann av rullen i hög fart. Tyvärr kliver laxen som var i samma storlek av i ett hopp alldeles nära båten men så är sportfiske. Magnus tar hand om en 5 kg lax på bästa sätt som tog en Ismo Magnum i ytan.



Sammanfattningsvis en fin dag på havet med härliga sportfiskeupplevelser.

Nya tag idag igen i utlovat kungaväder...

Mvh, Per

Saturday, April 14, 2012

Fortfarande mycket lax...

Det är fortfarande mycket bra dagar på havet i södra Östersjön. Unika sportfiskeupplevelser till våra kunder mest hela tiden så det rullar på... Har även varit på långutflykt med Lasse vilket var kul och informationsgivnade. Bilderna visar Uffe med 10 kg + lax från igår, Atteviks och Lasse som håvar lax med Atteviks.
Nya tag idag igen
Mvh, Per utan röst för tillfället mne det ordnar upp sig



Monday, April 9, 2012

Bästa säsongen på många år - 4 dagar kvar att boka

BÄSTA SÄSONGEN PÅ MÅNGA ÅR!!!

Årets säsong på laxfiske i södra Östersjön är bästa på många år - faktsikt den bästa jag upplevt. Det är endast 4 dagar kvar att boka i min båt så tag chansen till unika sportfiskeupplevleser.

Kvar att boka på bästa högsäsong:
April (Bornholm/Simrishamn - Trollingfiske efter lax):17, 19, 23
Maj (Simrishamn - Trollingfiske efter lax):7

Varmt välkomna!!!

Mvh, Per
+46-701-800201
per@wildwater.se

Saturday, April 7, 2012

Dubbelhugg - men sen stopp

FINA FÖRUTSÄTTNINGAR:
I torsdags hade jag fiskekompisarna Claes, Niklas och Peter med i båten som kommit till Bornholm redan på onsdagskvällen för övernattning på Hotellpension Verona. Solsken och i princip vindstilla gjorde dagen på havet skön även om några av killarna läppat lite för mycket på de goda Svaneke pilsen kvällen innan.

FISKET:

Det skulle visa sig bli en något märklig fiskedag med tanke på fisket. Vi startar omgående med ett dubbelhugg av lax på 5 och 6 kg på nedsläpp av riggarna. Båda laxarna biter på den Stive bakom flasher. Sen händer inget mer på hela dagen trots att vi byter och fixar för att försöka få till det. Vi sammanfattar dagen med att vi konstaterar att som vi brukar säga: Man ska vara nöjd med att få lax i båten... Vi tar nya tag den 20 april igen. Tack för en trevlig och solig dag på havet.

Mvh, Per

Wednesday, April 4, 2012

4-hugg, 3-hugg och en enkel...

Bornholm igår i lugna vindar var mycket hett!!!
Äntligen fick sköna livsnjutarparet Ylva och Mats från Stockholm uppleva trollingfisket i södra Östersjön från sin bästa sida. Dem har tidigare varit med på allt fiske vi erbjuder t ex i höstas på Väröy landade Ylva en hälleflundra på dryga 60 kg och Mats var inte mycket sämre med sin 50 plusare... Starka och friska skulle det nu trollas östersjösilver... 4 dagar hade bokats. Första dagarna var vind och strömmar inte till vår fördel så fiskeresultatet var inte det bästa men vi hade sköna och fina dagar bl a en från kusten.

Kanonfiske!!!

Fisket igår genomfördes i "Kungaväder" dvs svaga vindar och fint väder. Ylva, Mats och guiden njöt i fulla drag speciellt med tanke på hur grisigt det var tidigare dagar... Inte mycket hände inledningsvis och vi fick alla känna på sportfiskenerven när den är som bäst. Skulle vi fånga någon lax??? 4 dagar att tillgå snurrade i mitt huvud.... Inte bra att bli utan silver men så ÄNTLIGEN kom det förlösande 4-hugget med stridbara vildlaxar. Första knep en stive på 110 fot, den andra en svart/silver Apex bakom dipsy (första dagen på länge jag körde med dipsy...) och två snabba i ytan på skeddrag. Ylva drillar föredömligt in sin livs fösta lax på 8,5 kg och Mats följer upp med en på strax under 5 kg. De två övriga landas och är i samma storlek. Jublet gick inte att ta miste på.
Mats - "Den bästa fiskeupplevelse jag haft... vi bokar härmed 4 dagar nästa år vid samma tidpunkt..." ett superskönt och även värdefullt 4-hugg var därmed till ända...
Trippelhugg på grova laxar:
Inte långt senare när vi var igång och heta så drar vi på ett häftigt trippelhugg med 2 laxar över 10 kg och på 9,5 kg. Fiskeglädjen var på topp och vi beslutade oss för att bryta efter 5 timmars fiske. En singelfisk hade dessförinnan tagit en Ismo Magnum i ytan.

Sporfiske när det är som bäst med lite nervkittlande upplevelser som får sportfiskepsyket att darra i sina ytterligheter... Sammanfattningsvis underbara dagar på Bornholm. Mycket fisk i området.

Fjällprover:
Vi fortsätter med fjällproverna och underlaget börjar nu bli digert...

Mvh, Per