Monday, August 31, 2009

Hälleflundror idag

Anders tredje flundra på 2 dagar. Vilken hällemagnet... Denna 15,5 kg.


Idag satsade vi på hälleflundrafiske. Dagens första på ca 7 kg fångade (C&R) Anders ganska omgående och följde sedan upp det med en på 15,5 kg. Håkan hade en flundra som drog ordentligt med lina på grunt vatten men som släppte. Några hugg och övriga kontakter sammanfattar vi också fiskemässigt. Dagen avslutades med att vi fick skåda späckhuggare alldeles utanför hamnen till Väröy. Fantastiskt att få se dem rumla runt i ytvattnet. Dagens hälleflundrabonanza går att läsa på kollegan Keskitalos blogg. Dem var tunga idag men får kanske nytt motstånd imorgon. Nya tag imorgon.


Mvh, Per

Sunday, August 30, 2009

Rivstart!

Anders med 16 kg hälleflundra

Otto med första torsken på väg till båten
Idag landade mina nya 4 gäster med helikoptern på Väröy på eftermiddagen. Vindprognosen för måndagen såg tuff ut så jag frågade gästerna om de ville med ut på havet några timmar på söndagkvällen. Självklart sa killarna!!! Vi fiskade i ganska hög dyning och en allt mer tilltagande vind. Fiskarna var med direkt i matchen och Otto fångade direkt en torsk på 11,7 kg. Därefter följde Anders upp med en hälleflundra på 16 kg och en stund senare landar Håkan största torsken som vägde 15,4 kg. Det blev en bra start för att vara några timmar och bara utanför hamnen...
Mvh, Per

Saturday, August 29, 2009

Skön eftermiddag på havet idag

Lars Post med fin torsk



Abel med sej i ett sejrace med huggvillig sej upp till 10 kg


Idag på eftermiddagen när vinden lagt sig åkte jag, Johan Abelsson och Lars Post ut några timmar på ett eftermiddagspass på torsk och sejfiske. Johan placerade båten direkt på ett torskhak som gav fisk direkt. Det var huggvillig fisk på alla ställen vi testade. Lika var det för storfiskargästerna, som anlände idag, Lasse Leimu, Janne Hamberg och Peter Mokriki som är här 10 dagar. Ska bli intressant att följa dessa herrars fiske. Stor flundra står på agendan och det kommer bli fokus på det när Kristian kommer åter till campen på måndag efter sin snabbvisit hemma i Sverige. Idag körde Marcus killarna till fina fiskar. Största torsk var på ca 13-14 kg, största sej på 15 kg och en liten hälleflundra på ca 7 kg fick följa med till kocken. En skön dag med avslappnad atmosfär i underbart väder. Nu ska vi ha avskedsfest för demonpraktikanten Marcus som efter 3 månader på ön är väl värd inträde över den svenska gränsen.

Olssonsfiske-gänget åkte hem idag med morgonfärjan och passade innan dess på att boka alla båtarna samma vecka nästa år. Tack för det och en mycket trevlig vecka tillsammans. 64 kg flundran fångad av Ingemar Sandblom och flertalet skådade späckhuggare var prickarna över i:et denna vecka på havet enligt killarna.

Mvh, Per Lundberg

Thursday, August 27, 2009

Mindre hälleflundror idag

Flundra på väg in

Idag landade mina tyska gäster 3 st hälleflundror av mindre format där en på 10 kg fick följa med hem. 4 st tappade varav en böjde spö ordentligt för Rudolf och rusade kraftigt men tyvärr lossnade. Flera hugg noterades också. Flundrorna är på plats men ibland svårflörtade. Idag var en sådan dag. Mina gäster har kämpat tappert och åker hem imorgon bitti. Tack för trevliga dagar tillsammans.

Mvh, Per

Wednesday, August 26, 2009

Torsk och sej fokus

Bilden visar Team Karlsborg i Olssonsfiskegänget med kapten Stefan Åberg vid ratten. Killarna såg bl a 5 st Späckhuggare på grunt vatten söder om Väröy.
Dagens upplevelse enligt killarna som även fångade fina torskar och sejar (16 kg topp)!!!


Idag var det torsk- och sejfokus med mina tyska gäster. Killarna fångade fisk mest hela tiden under dagen med en intensivare period på slutet då bl a trippel- och fyrhuggen avlöste varandra när vi väl hittat fläckarna där fisken parkerat. Största torsk var på 15 kg och sej upp till 10 kg. Jiggarna var helt söndertrasade vid dagens slut. Imorgon är sista dagen med mina tyska gäster och då blir det hälleflundrafokus.


Mvh, Per "Fokus" Lundberg

Tuesday, August 25, 2009

Tillbaka till Hälleflundrorna igen

Fridheim med 24 kgs flundra

Orädd flundra jagar mat

Chefen Rudolf med flundra på väg in


Efter några sköna semesterveckor i Sverige är jag åter på plats på vår havsfiskecamp på Väröy i Norge. Igår åkte jag direkt ut i hetluften med tyska gäster för att fånga hälleflundror. Efter en lite trevande inledning så hittade vi huggvilliga flundror efter lunch. Gästerna fångade totalt 7 st med en 24 kg på topp av Fridheim, de flesta återsattes. Flundrorna var helt orädda varav en nästan kunde lyftas direkt in i båten när den följde ett bete upp till ytan och låg stilla länge intill båtkanten innan den simmade vidare... Gårdagens flundrakung blev Ingemar Sandblom, som är med Olssons Fiske gänget, med 64 kilo fördelat på 172 cm. Se min kollega Kristian Keskitalos blogg för mer info.

Dagens fiske var något trögare i betydligt mer vind än igår. Stephane fångade en flundra i min båt på 13 kg. Dagens enda hugg. Dock bröt vi tidig eftermiddag då gästerna ville tillbaka till campen.

Skönt att vara på plats igen där stora fiskar finns...

Nya tag imorgon.
Mvh, Per

Thursday, August 6, 2009

Kanonfiske på Hälleflundra. Dax att boka...


Igår hade kollegan Keskitalo, demonprakikanten Marcus och gästerna i en av våra båtar drömfiske på Hälleflundra eller vad sägs om en sviten 65 kg (Marcus), 80 kg (Keskitalos båt) och 90 kg via Olssonsfiske gästerna. Vilka firrar det simmar runt vår camp på Väröy (även på Röst...) Nu finns det tillfälle att boka 4 dagar om du är sugen med mig som guide på Väröy:


Fiskedagar: 31 aug, 1 sep, 2 sept och 3 sept. Går att flyg hela vägen på enkelt sätt.


Först till kvarn när fisket brukar vara riktigt bra på alla huvudarterna torsk, sej och hälleflundra.



Skicka helst ett mail på info@wildwater.se eller ring 0701-800201 om du är sugen så kan vi ta lite mer om detaljerna.



Mvh, Per